Uygulama ile Aç

Android’de bulunan bu beş uygulama bankacılık bilgilerinizi çalabilir

Abone Ol

Yayınlanan yeni bir rapora göre Google Play Store mağazasındaki bazı uygulamalar bankacılık bilgilerinizi tehlikeye atıyor. SharkBot olarak adlandırılan trojan bu uygulamalarda bulunuyor.

Google Play Store’da yer alan bazı uygulamalar kullanıcılar için riskli olmaya devam ediyor. Normalde son derece masum görünen bu uygulamalar yüklendiğinde telefonunuza Sharkbot olarak adlandırılan bir Trojan bulaştırıyor ve hassas bankacılık bilgilerinizi çalıyor.

Normal bir uygulama gibi davranıyorlar

Android bankacılık kötü amaçlı yazılımı olan Sharkbot, giriş bilgilerinizi, hesap numaranızı ve diğer finansal hassas bilgilerini hedefliyor. Play Store’da bulunan bu uygulamalar ise ilk başta normal, zararsız bir uygulama olarak davranıyor. Sonrasında ise bu uygulama bir “güncelleme” talebi göndererek sizi sahte Play Store mağazasına yönlendiriyor. Tarayıcıda açılan bu sayfa şişirilmiş uygulama bilgileri ile kullanıcıyı güvende hissettirmeye çalışıyor. Bu sayfaya girilince indirme işlemi otomatik olarak başlıyor ve böylece Play Store’un güvenlik önlemlerinden kaçınılıyor.

Amsterdam merkezli ThreatFabric, kötü amaçlı yazılımların uygulama mağazalarından kaldırılması için gerekli raporlamaları yaptığını aktarsa da uygulamanın mağazadan kaldırılmasının, telefonunuzdan da kaldırıldığı anlamına gelmemekte. Dolayısıyla aşağıda yer alan uygulamalar telefonunuzda bulunuyorsa mutlaka o uygulamayı silin.

Silinmesi gereken uygulamalar:



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
9 Yorumun Tamamını Gör