Anlık Bildirim

Google, Play Store dışından yüklenen APK dosyalarını tarayacak

Google, güvenliği artırmak için Play Store dışından indirilen uygulamaları tarayacak. Şirketin kullanacağı sistem yapay zeka destekli olacak.                    
Google, Play Store dışından yüklenen APK dosyalarını tarayacak Tam Boyutta Gör
Google, Play Protect'e Android uygulamalarının gerçek zamanlı taranma özelliğini ekledi. Şirkete göre artık kötü amaçlı yazılımların kullanıcıların mobil cihazlarına sızması daha zor olacak.

Play Protect, istenmeyen veya kötü amaçlı yazılımları tespit etmek için işletim sisteminde yerleşik olarak bulunan bir platform ve günde 125 milyara kadar tarama gerçekleştiriyor. Koruma sistemi, Google Play Store'dan indirilen uygulamaların yanı sıra üçüncü taraf kaynaklardan indirilen APK dosyalarını da kontrol edecek.

Kullanıcıya iki seçenek sunulacak

Bundan böyle Play Protect, üçüncü taraf marketlerden yüklenmeye çalışılan uygulamaları tarayacak ve şüpheli bir şey tespit ederse, kullanıcıyı bu konuda bilgilendirerek uygulamanın yüklenmesini engelleyecek. Google, tarama motoru arayüzünün ekran görüntülerini bile yayınladı ve görüntülere bakılacak olursa, kullanıcının yalnızca iki seçeneği olacak: "Uygulamayı tara" veya "Uygulamayı yükleme".

Google, Play Store dışından yüklenen APK dosyalarını tarayacak Tam Boyutta Gör
Tarama tamamlandıktan sonra ise Google, o uygulamanın neden yüklenmediğine dair bir neden sunacak. Yeni güvenlik özelliği şu anda Hindistan'da kullanıma sunuluyor ve diğer ülkelerde de kademeli olarak yayınlanacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim