Uygulama ile Aç

Et işareti nasıl yapılır? Klavyede at işareti (@) yapma

Abone Ol

Klavyede et işareti nasıl yapılır sorusunun cevabı haberimizde. Tıklayın, hem at işaretini kopyalayın hem et işareti (@) nasıl yapılır öğrenin.

Mail adreslerinde ve sosyal medyada etiketleme için kullanılan "Et işareti nasıl yapılır?" sorusu çokça merak ediliyor. Öyle ki birçok kullanıcı klavyede @ yapamıyorum sorunundan şikayetçi. Bunun yegane sebebi ise klavyede doğrudan et (@) işareti bulunmamasından kaynaklanıyor. Bizde e-mail işareti olarak da bilinen at işareti (@) yapma yollarını sizlere anlatıyoruz. 

Ayrıca bkz.

Hashtag işareti (#) nasıl yapılır? Diyez (kare) işareti yapma

Et işareti anlamı ne demek ❓

"Klavyede mail işareti nasıl yapılır?" sorusunun yanı sıra at işaretinin anlamı da oldukça merak konusu. Peki et işareti nedir? Et işareti, e-posta adreslerinde ve gönderilerde belirli kullanıcıları etiketlemek için kullanılan bir semboldür.

Gerek Mac gerekse de Windows klavyelerde alfabenin bulunduğu bölümün hemen üstünde, 0’dan 9’a kadar numaralandırmış bir rakam bölümü yer alıyor. @ işareti gibi birçok kısayol için de bu numaralara ihtiyaç duyuluyor. Fakat et işareti yapmak, klavye türü ve bilgisayara göre değişiklik gösteriyor. Bu bağlamda Gmail başta olmak üzere, e-posta adreslerinde kullanılan at işareti (@) yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

Et işareti (@) yapma kısayolları 🔽

Windows Q klavyede et işareti (@), Alt gr + Q tuşlarına aynı anda basılarak yapılabilir. Windows F klavyede ise Alt gr + F tuşlarına aynı anda basılarak at işareti (@) yapılabilir.

Mac bilgisayarda et işareti yapma kısayolu 💻

Mac'te @ işareti, Alt (option) + Q tuşlarına aynı anda basılarak yapılır.

(Güncellendi: )



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş