Anlık Bildirim

Hashtag işareti (#) nasıl yapılır? Diyez (kare) işareti yapma

Klavyede hashtag işareti yapılışını merak edenler buraya! İşte sosyal medyada etiket işareti olarak da kullanılan kare (diyez) işareti yapma kısayolları:        

Sosyal medya kullanımının artmasıyla birlikte hashtag işareti de sıkça kullanılır oldu. Zira Instagram, Facebook ve Twitter başta olmak üzere birçok sosyal medya platformunda, etkileşimi artırmak için # işareti kullanılıyor. Ancak klavyede kare işareti bulunmuyor. Haliyle birçok kullanıcı, "Diyez işareti nasıl yapılır?" sorusunun cevabını ya da hashtag işareti kopyala işlemini merak ediyor. Biz de Türkçe okunuşu heştek olan ve çoğunlukla etiket işareti olarak kullanılan # sembolünün anlamını ve klavyedeki kısayollarını sizler için anlatıyoruz. 

Hashtag (#) işareti anlamı ne demek ❓

hashtag anlamı Tam Boyutta Gör
Hashtag'ler; içeriği kategorize eden ve Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest ve diğer sosyal medya platformlarındaki çeşitli konuları takip etmek için kullanılan bir etiket işaretidir. Hashtag'lerin önünde # sembolü bulunur. Örneğin; #DonanımHaber

Klavyede Hashtag & Kare işareti yapma kısayolları ⌨

Klavyelerde alfabenin bulunduğu bölümün üzerinde 0’dan 9’a kadar numaralandırmış bir rakam bölümü yer alıyor. Diyez işareti gibi birçok kısayol için de bu numaralara ihtiyaç duyuluyor. Ancak bu durum, klavye türü ve bilgisayara göre değişiklik gösteriyor. Bu bağlamda sosyal medyada etiketleme amacıyla kullanılan numara işaretini (#) yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

Windows bilgisayarda hashtag işareti yapma 🖥

windows klavyede hashtag işareti kısayolu Tam Boyutta Gör
Windows bilgisayar klavyesinde kare işareti olarak da bilinen hashtag işareti (#), Alt gr + 3 tuşlarına aynı anda basılarak yapılır. Diyez yapma kısayolu, Q ve F klavyede aynı kısayol kullanılarak yapılır.

Mac bilgisayarda hashtag işareti yapma 💻

Mac'te kare işareti kısayolu Tam Boyutta Gör
Mac'te hashtag işareti, Windows bilgisayar klavyelerine benzer şekilde yapılır. Öyle ki Mac klavyelerinde kare işareti (#), ALT (Option) + 3 tuşlarına aynı anda basılarak yapılır.

Android & iPhone telefonlarda hashtag işareti yapma 📱

telefonda etiket işareti yapma
Android ve iPhone klavyelerinde doğrudan diyez / #hashtag işareti bulunmaktadır. Bunun için klavyedeki sembol simgesine dokunarak etiket işaretine ulaşabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim