Uygulama ile Aç

İsveç, Türkiye'ye uyguladığı silah ambargosunu kaldırdı

Abone Ol

İsveç'İn 15 Ekim 2019'dan beri Türkiye'ye uyguladığı savunma ürünleri ihracatı yasağını kaldırdı. Silahların yanı sıra elektronik ve teknolojik ürünlerin Türkiye'ye satışına da izin verilecek.

İsveç, 2019 yılından beri uyguladığı savunma ürünleri ihracatının yasağını esnetmeye yönelik geçtiğimiz aylarda sinyaller vermişti. Bugün yapılan açıklamayla Türkiye’ye yönelik silah ambargosunun kaldırıldığı duyuruldu.

Türkiye, İsveç’in NATO üyeliği konusunda müzakereleri sürdürüyor. Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğine izin vermesi şartlarından birisi de silah satışına yönelik ambargonun kaldırılmasıydı. İsveç Stratejik Ürünler Departmanı, Türkiye’ye savunma ürünlerinin ihracat yasağını kaldırdı.

Ayrıca bkz.

Sancar SİDA, Mavi Vatan'ı korumaya hazırlanıyor

Elektronik ve teknolojik savunma ürünlerinin satışına da izin verilecek

Söz konusu yasağın kaldırılmasıyla birlikte silah ürünlerinin yanı sıra savunma sanayide kullanılan elektronik ve teknolojik ürünlerin satışına da izin verilecek.

TUSAŞ'ın geliştirdiği Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı Hürkuş'un zırh çeliği, ASELSAN'ın Altay tankı için geliştirdiği aktif koruma sistemi AKKOR ve çeşitli savunma sanayi projelerindeki nitelikli çelik tedariki sekteye uğramış, Türkiye bu parçaların yerli muadilini üretmiş veya başka ülkelerden tedarik etmişti.

(Güncellendi: )



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
25 Yorumun Tamamını Gör