Uygulama ile Aç

Polestar, Avrupa'da elektrikli araç üretmek istiyor: İlk model Polestar 7 olabilir

Abone Ol

Volvo'nun elektrikli otomobil markası Polestar, Avrupa bölgesinde üretim tesisi kurmayı planlıyor. Şirket CEO'suna göre markanın Avrupa'da üreteceği ilk otomobil Polestar 7 olabilir.

Volvo Car Group'un elektrikli otomobil markası Polestar, bölgeyi önemli gördüğü için Avrupa'da bir fabrika kurmak istiyor. Şirket CEO'su Thomas Ingenlath, Automotive News Europe'a verdiği röportajda bunun beş yıl içinde gerçekleşeceğini ve Avrupada üretilecek ilk otomobilin Polestar 7 olabileceğini söyledi.

Ayrıca bkz.

Xiaomi yılda 10 milyon elektrikli otomobil satmayı hedefliyor

Şu anda Polestar 7 hakkında hiçbir şey bilinmiyor. Elektrikli otomobilin hangi gövde tipine sahip olacağı hakkında bile bilgi yok. Söz konusu modelin Avrupa dışında da satılması bekleniyor. Ingenlath, "7" için en uygun üretim yerinin seçiminde son kararın Volvo tarafından verileceğini belirtti.

Polestar 3 SUV, Çin ve ABD'de üretilecek

Şirket şu anda ağırlıklı olarak Çinli sayılırken, üretimdeki tek otomobili olan Polestar 2'yi Çin'in Luqiao kentindeki Taizhou fabrikasında üretiyor. Geçtiğimiz ay ilk kez görücüye çıkan Polestar 3 SUV, 2023 yılında Chengdu (Çin) ve Charleston (ABD) olmak üzere iki noktada üretilecek.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
1 Yorumun Tamamını Gör