Anlık Bildirim

Polestar CEO'su: Tesla gibi ucuz elektrikli otomobil üretmekle uğraşmayacağız

Volvo'nun elektrikli araç markası Polestar, müşteri kitlesini "fiyat savaşı" yoluyla genişletmeye çalışmak yerine, yüksek kaliteli ve lüks otomobiller üretmeye odaklanacağını açıkladı.
Polestar CEO'su: Ucuz elektrikli otomobil üretmeyeceğiz Tam Boyutta Gör
Volvo'nun elektrikli araç markası Polestar, Tesla ile doğrudan rekabet etmek yerine, farklı bir pazar stratejisi benimsemeyi planlıyor. Şirket CEO'su Thomas Ingenlath, Automotive News dergisine yaptığı açıklamada, Polestar'ın premium segmente odaklanarak, başka bir "niş pazarda" başarılı olmayı hedeflediğini belirtti.

Polestar, Tesla'nın üretim hacmini milyonlara çıkarma ve uygun fiyatlı kitlesel modeller geliştirme yolunu izlemeyecek. Firma, elektrikli otomobillerinin kalitesine ve lüks özelliklerine yatırım yapmayı planlıyor. Yani firmanın pazardaki ana hedefi düşük fiyattan ziyade yüksek kaliteye odaklanmak.

Polestar CEO'su: Ucuz elektrikli otomobil üretmeyeceğiz Tam Boyutta Gör

Polestar 2 güncellemesi net bir örnek

Deneyimli yöneticinin de belirttiği gibi, bunun en son kanıtı Polestar 2 modeline yapılan son güncellemede görülebilir. Şirket malzeme kalitesini düşürerek, bazı donanımları kaldırarak ve daha ekonomik bir batarya kullanarak elektrikli otomobili daha ucuz hale getirmek yerine, aracın performansını geliştirdi ve fiyatını artırdı.

Polestar CEO'su: Ucuz elektrikli otomobil üretmeyeceğiz Tam Boyutta Gör
Firma gelecekte premium segmentte güçlü bir pozisyon almayı ve katma değeri yüksek pahalı elektrikli otomobiller üretmeyi amaçlıyor. Ingenlath, Polestar'ın "fiyat savaşı" yoluyla kitlesini genişletmeye çalışmayacağını, çünkü bunun markanın müşterilerin gözündeki imajını sarsabileceğini söyledi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim