Uygulama ile Aç

SEC’in teklifine JPMorgan karşı çıktı

ABD'nin menkul kıymet düzenleyicisi SEC, yatırım şirketlerinin müşteriye ait kripto paraları onaylı şirketlerde tutmasını önerdi. Bu öneriye çeşitli kurumlardan tepki geldi.

Abone Ol

ABD'nin menkul kıymet düzenleyicisi SEC, yatırım şirketlerinin müşteriye ait kripto paraları onaylı şirketlerde tutmasını önerdi. Bu öneriye çeşitli kurumlardan tepki geldi.

ABD menkul kıymet düzenleyicisi SEC, yatırım danışmanlarının müşteri portföyünü saklama kriterlerini genişletmek için harekete geçti. Şirketlerin sorumluluk kapsamının genişlemesi gerektiğini düşünen SEC, tüm müşteri varlıklarının onaylı emanetçilerde tutulmasını önerdi. Kripto yatırımlarını da kapsayan teklife JPMorgan karşı çıktı.

Kripto endüstrisindeki neredeyse her şirketle sorun yaşayan kurum, bu kez bankacılık devi JPMorgan ile karşı karşıya geldi. SEC, yatırım şirketlerinin kripto da dahil tüm müşteri varlıklarını onaylı emanetçilerde tutması için bir kural önerdi. Bu öneriye dünyanın en büyük bankası JPMorgan tepki gösterdi. 

Ayrıca bkz.

Binance’den dünyada bir ilk

Banka, SEC‘i aşırı geniş bir yaklaşım benimsemekle suçladı. Kripto yatırım şirketi a16z, önerilen teklifin uygulanamaz ve tehlikeli olduğuna inandıklarını açıkladı. Şirket, yatırım danışmanlarının kurala uymalarının imkansız olduğunu bildirdi. Linklaters LLP de nitelikli saklama kuruluşlarının kripto varlıkları saklama talebi konusunda ciddi endişeler olduğu yorumunda bulundu. 

SEC, geçen hafta hedge ve özel sermaye fonlarına ilişkin düzenlemelerde ‘dijital varlık’ terimini tanımlamamıştı. Söz konusu gelişme SEC‘in kripto sektörünü düzenlemeye yönelik çalışmalarında küçük bir geri adım olarak yorumlanmıştı.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
1 Yorumun Tamamını Gör