Uygulama ile Aç

Snapdragon 6 Gen 1 tanıtıldı: İşte özellikleri

Abone Ol

Snapdragon 6 Gen 1 yonga seti seride ilk kez 12-bit Spectra Triple ISP, yedinci nesil yapay zekâ motoru, daha iyi performans ve verimlilik gibi özellikler sunuyor.

Qualcomm’un yeni bir isimlendirmeye geçmesi sonrasında alt seviyelere sunulacak yeni yonga setleri de merakla bekleniyordu. Snapdragon 7 Gen 1 yonga setinin ardından Snapdragon 6 Gen 1 yonga seti de resmiyet kazandı.

Snapdragon 6 Gen 1 neler sunacak?

Snapdragon 6 Gen 1 yonga seti 4nm sürecinde üretiliyor ve toplamda 8 çekirdek sunacak. Firma çekirdek yapılarını net olarak açıklamadı. Kryo çekirdekleri 2.2GHz hızına çıkarken yüzde 40 civarında artış sunuyor. Adreno grafik birimi ise yüzde 35 civarında daha iyi performans sunuyor.

Ayrıca bkz.

Meta, VR başlıklar için Qualcomm ile iş birliği yaptı

Snapdragon 6 Gen 1 seride 12-bit Spectra Triple ISP sayesinde ilk kez bilişsel HDR video yakalama ve 200MP çözünürlüklere imkân tanıyor. Yine yedinci nesil yapay zekâ motoru 3 kata kadar daha iyi performans ve verimlilik sunuyor.

Yonga setinde Snapdragon X62 5G modem daha yüksek bağlantı hızlarına ulaşabiliyor. FastConnect 6700 modülü ile de Wi-Fi 6E bağlantıları mümkün oluyor. Snapdragon 6 Gen 1 yonga seti gelecek yılın ilk aylarında piyasada olacak.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş