Uygulama ile Aç

Teknoloji dünyasından 1 Nisan şakaları: Fansız fan!

Abone Ol

Geleneksel 1 Nisan şakaları dönemini geride bıraktık ve her zamanki gibi teknoloji dünyası yine yaratıcılığını konuşturmayı başardı. İşte bu yılki 1 Nisan’dan geriye kalanlar.

Her yıl en kötü şakaların yapıldığı 1 Nisan’ı kim sevmez ki? Görünüşe göre bu tarihi teknoloji dünyası da oldukça seviyor. Pek çok teknoloji firması 1 Nisan’a özel ürünler “tanıttı” ve yaratıcılıklarını ortaya koydu. Hepsi oldukça saçma olsa da bazıları gerçek bir ürün olsaydı açıkçası satın alınabilirdi.

ASUS ROG Ally

Açıkçası bu yılın en iyi teknoloji şakası Asus’tan gelmiş olabilir. ASUS ROG Ally, firmanın ilk ve tek el konsolu olarak duyuruldu. Özel yapım bir AMD Ryzen APU ile gelen cihazda Windows çalışıyor ve farklı oyun platformlarını destekliyor. Full HD ekran ve güçlü donanım, çift fanlı bir soğutma ile serin tutuluyor. GPU tarafındaysa ROG XG Mobile eGPU’su bu cihaza can verecek ve sözde performans RTX 4090 seviyesinde.

Sapphire Top RX 7999 XTT Mega

Popüler ekran kartı üreticisi Sapphire de 1 Nisan’ı boş geçmedi. Duyurulan Top RX 7999 XTT Mega ekran kartı kelimenin tam anlamıyla çılgınca. 100 GB GDDR0401 bellek ile 14K ve ötesi için oyun deneyimi.

Ayrıca bkz.

Gigabyte ilk AMD A620 anakartlarını duyurdu

NZXT'nin ilk ekran kartı

NZXT daha çok PC kasaları veya CPU sıvı soğutucuları ile bilinen bir marka ve aslında şirketin ekran kartı pazarına gireceğine dair söylentiler de daha önceleri çıkmıştı. Bu söylentiler hiç şüphesiz 1 Nisan için harika referanslar. NZXT de ayağına gelen bu fırsatı elbette geri tepmedi ve ilk ekran kartının görüntüsünü “yakında” diyerek paylaştı. Tek sorun görselin bir yapay zeka tarafından yapılmış olması.

HyperX Cloud2O Hydration ile oyuncular susuz kalmayacak

HP’nin oyun kolu HyperX de 1 Nisan’ı boş geçmedi. Oyunlarda sık sık susuz kalan oyuncuların ihtiyaçlarını gidermek için geliştirilen HyperX Cloud2O Hydration, bünyesinde barındırdığı su haznesi ile oyun esnasında dahi su içebilmenizi sağlıyor. HyperX’in NGENUITY yazılımı oyuncuya su içme hatırlatıcıları gönderirken patentli Swerve teknolojisi ise içeceğe erişimi sağlıyor. HyperX’e göre NGENUITY yazılımını yüzünüze su sıkacak halde ayarlamak bile mümkün. Bu sıcak yaz aylarında kullanışlı olabilir.

Tamamıyla sessiz, fansız fan

Muhtemelen tüm oyuncuların ve tutkunların istediği şey fanlardan ses gelmemesi olabilir. BeQuiet, tam da bunun için Zero Wings AI fanlarını duyurdu ve evet, tamamıyla gerçek bir basın bülteni de yayınladı. Kanatları olmayan bu fan, fan hızını ve hava akışını kontrol eden FANOS AI teknolojisinden yararlanarak etkileşimli bir kullanım vadediyor.

Gigabyte’tan kedi yatağı

Kediler sıcak yerlerde uyumayı severler ve bu yüzden sıklıkla oyun oynarken bir şekilde bilgisayar kasasının etrafında dolanırlar. Gigabyte, duyurduğu Aorus Cat Master ile kedinize kasanızın üstünde güzel bir yatak sunarken RGP aydınlatmalar ile kozmetiği güçlendiriyor.

Razer’dan tıraş makineli oyuncu faresi

Birçok e-sporcu gününün çok büyük kısmını yoğun antrenmanlar ile geçiyor ve kişisel bakıma zaman ayıramıyor. Razer’ın tanıttığı yeni oyuncu faresi Razer Razer ise dahili jilet/tıraş makinesi ile fark yaratmayı hedefliyor. Razer Chroma RGB özelliğine sahip Razer Razer, en hassas ciltlerde bile temiz bir tıraş sağlamak için 1.337 mikro bıçak kullanıyor. Bu arada Razer'a göre, denekler Razer Razer'ı kullandıktan sonra oyunlarda %69'luk bir performans artışı yaşadı. Ancak bu bir pazarlama söylemi olabilir.

Eski tarz PC kasası arayanlar için

Silverstone, 90'lı yılların PC kasalarına saygı duruşunda bulunan SST-FLP01-W ve SST-FLP01-B kasalarını tanıttı. Silverstone kasayı beyaz olarak tanımlasa da, kasa daha çok eski moda bej renginde. Evet, kasanın üzerinde bir Turbo düğmesi bile var. SST-FLP01-W, Micro ATX, ATX ve hatta SSI-CEB anakartları ile uyumlu. Üstelik ürünlerde iki adet 5.25 inç disket yuvası da bulunuyor. Eğer orijinal Doom tozlu raflarınızın bir köşesinde ise bu kaçırılmayacak bir fırsat.

MSI enerji içeceği

MSI'ın hala yapmadığı bir şey varsa o da muhtemelen yenecek bir şeydir. MSI, oyuncuların 'gerçek oyun' için şekersiz bir enerji içeceği ile uzun oyun seanslarında enerjik hissetmelerini istiyor. Ne yazık ki MSI, içeceğin hangi tatlarda mevcut olduğunu paylaşmadı. Ancak reklam, serinletici ve ferahlatıcı olduğunu iddia ediyor. Açıkçası bazı ürünler için kullanıcılar gerçek olmasını isteyebilir. Özellikle Silverstone’ın kasaları harika duruyor.

(Güncellendi: )



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
12 Yorumun Tamamını Gör