Uygulama ile Aç

Western Digital çift kafalı HDD sürücüsünü tanıttı

Abone Ol

WD Ultrastar DC HS760 HDD sürücüsü çift okuyucu kafası ile geleneksel tek kafalı sistemlere göre 1.7 kat daha hızlı veri aktarım hızları ile avantaj sunuyor.

SSD karşısında kan kaybetmeye devam eden HDD sektörü için üreticiler farklı teknolojiler geliştirmeye devam ediyor. Verimlilik ve hızları arttırmanın yollarından birisi de çift okuyucu kafası.

WD Ultrastar DC HS760 neler sunuyor?

Son birkaç yıldır geliştirilen çift okuyucu kafa teknolojisi yani dual actuator, geleneksel tek okuyucu kafası yerine çift okuyucu kafasını koyuyor. Veriyi paralel olarak işleyen yeni sistem sayesinde 1.7 kat daha hızlı veri transferi elde edilebiliyor.

Ayrıca bkz.

NAND sektörüne yeni bir dev geliyor

Sürücüde geleneksel kayıt yöntemi kullanılırken 7200RPM dönüş hızına ulaşılabiliyor. Hatalar arası zaman dilimi 2.5 milyon saat iken plaka kapasitesi de 2.2TB olarak belirlenmiş. Sürücü 5 yıllık garanti ile sunuluyor.

20TB kapasite ile satılacak olan sürücüde entegre NAND bellek tamponu kullanan OptiNAND, helyum gazı ile mühürleme yapan HelioSeal, plakalardaki yüzey yoğunluğunu arttıran ePMR teknolojileri de sunuluyor. WD Ultrastar DC HS760 modeli yakın dönemde kurumsal müşteriler için satışa çıkacak.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
20 Yorumun Tamamını Gör