Uygulama ile Aç

Xiaomi'nin ilk elektrikli otomobili için tarih verildi

Abone Ol

Xiaomi'nin kurucusu Lei Jun piyasaya sürmeye hazırlandıkları ilk elektrikli otomobilin kış testlerinin başarıyla tamamladığını açıkladı. Çinli markanın patronu seri üretim için tarih de verdi.

Xiaomi'nin kurucusu ve CEO'su Lei Jun, şirketin ilk elektrikli otomobilinin geliştirilmesindeki ilerlemeden memnun olduğunu söyledi. Deneyimli yöneticiye göre kış testleri başarılı geçen aracın seri üretime girmesine çok az bir süre kaldı.

Ayrıca bkz.

TOFAŞ, Stellantis'in Türkiye haklarını satın aldı

Xiaomi, otomotiv bölümüne hali hazırda 3 milyar yuan'dan (yaklaşık 434 milyon dolar) fazla yatırım yapmış durumda. Çinli şirketin büyük önem gösterdiği elektrikli otomobil projesinde 2.300'den fazla kişiden oluşan bir ekip çalışıyor.

2024'ün ilk yarısında seri ürtetim başlıyor

Şirket ayrıca yılda 300 bin elektrikli otomobil üretebilecek kapasitede bir fabrika inşa etmeyi planlıyor. Lei Jun açıklamasında ilk modelin gelecek yılın ilk yarısında seri üretim aşamasına geçeceğine inandığını ifade etti.

Aktarılan detaylara göre bu model sportif tasarıma sahip orta boy bir sedan olacak. Otomobil hakkında henüz çok detaylı bilgilere sahip değiliz. Ancak Xiaomi Modena'nın 350.000 yuan (50.000 dolar) civarında bir fiyat etiketi taşıyacağı söyleniyor.


Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
2 Yorumun Tamamını Gör