Uygulama ile Aç

Biyometrik verilerin kullanımı yaygınlaşıyor: Yere çöp atanlar parmak izinden tespit ediliyor

Abone Ol

Isparta'da halka açık alanlara çöp atan kişiler parmak izinden tespit ediliyor. Tespit edilen kişilere, çevreyi kasten kirletme suçundan ceza kesiliyor.

Türkiye’de yeni kimlik, ehliyet ve pasaport çıkarmak isteyen kişilerden parmak izi alınıyor. Bu parmak izlerinin kullanım alanı yaygınlaşıyor. Daha önce suçların aydınlatılması için kullanılan parmak izi verileri şimdi de çevreyi korumak için kullanılacak.

Ayrıca bkz.

Google'a izinsiz biyometrik veri topladığı için dava açıldı

Isparta Emniyet Müdürlüğü, halka açık alanlarda yere çöp atan kişileri, parmak izlerinden tespit ederek ceza yazmaya başladı. Olay Yeri İnceleme ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte düzenli olarak mesire alanları, dini mekanlar, mezarlıklar ile park ve bahçelerdeki şişeler ve plastik bardaklardan parmak izi alıyor.

Atıklardaki en güncel parmak izi, biyometrik veri tabanındaki verilerle eşleştirilerek çöp atan kişinin kim olduğu tespit ediliyor. Tespit edilen kişilere “çevreyi kasten veya taksirle kirletme” suçundan 1.362 TL ceza kesiliyor. Ayrıca dini mekanlara çöp atanlara “ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme” suçundan da ceza ekleniyor.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
38 Yorumun Tamamını Gör