Anlık Bildirim

Apple Daha hızlı Mac'leri Sundu

Geçtiğimiz çarşamba günü Apple 867 Mhz'lik işlemcisini piyasaya sürdü. Bu sayede daha önceki en yüksek 733 Mhz'lik hızınada hız katmış oldu.

Ancak ne var ki tabii rakibi Intel'in 1.8 Ghz'lik işlemcisi ile aralarındaki Mhz farkı hala çok açık. İki katındanda fazla olan fark yine de Mac hayranlarını çok üzmüyor. Çünkü onlar herşeyin Mhz olmadığını biliyorlar. Zaten Çarşamba günkü toplantıda grafik ve video editleme işlerinde Intel'in işlemcisini geçtiği yapılan demolar ile gösterildi.

Apple sadece en yüksek işlemcili modelini çıkartmadı bazı başka ürünlerde sürdü.

Bunlardan bazıları yeni iMac'ler ilki 500MHz iMac, with 128MB RAM ve 20GB hard disk, fiyatı 999$.
Sonraki modeli 600MHz, 256MB RAM ve 40GB hard disk, fiyatı $1,299. Şu anda bu iki modelde satışta eylülde ise 700MHz, 256MB of RAM ve 60GB hard disk, fiyatı 1,499$

Tüm modeler dahili CD-RW içeriyor ve daha önceki modeller 400-600 Mhz arası hıza sahipti. Şimdi bu hız dahada arttı.

Bu gelişmeler sonrası giriş seviyesi iMac'lerin fiyatı 100$ arttı ve 999$'a çıktı.

G4'lerde ise yine yeni ayarlamalar yapılıyor. Bu ayarlamalar sonucu daha önceki 466-733Mhz arası olan seçenekler değişti. 733 Mhz giriş seviyesi oldu. 867 Mhz orta seviye ve 2 tane 800 Mhz içeren sistem üst seviye olarak atandı. Sadece çift işlemcili sistem gelecek ay satışa sunulacak diğer sistemler ise satışta.

Aynı zamanda Mac OS X 10.1'inde demosu yapıldı. İlginç olan bu ufak versiyonun optimize edilmiş Mac Os X gibi gözükmesi daha hızlı açılan programlar, daha iyi resim dosyası yönetimi, işletim sistemine entegre DVD film izleme olanağı ve son olarak daha iyi gelişmiş network olanakları. Eylül aynında yeni işletim sistemi hazır olacak.

Yine ilginç bir gelişme Mac Os X için geliştirilen 10 ofis programı için ip uçları verildi. Yazılımların geliştiricisi ise Microsoft. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim