Anlık Bildirim

Asus'dan yüksek performans sınıfı yeni anakart: Maximus III Extreme

Anakart üretiminde sektörün öncü isimlerinden Tayvan merkezli Asus, oyuncular ve yüksek performans tutkunları için hazırladığı R.O.G (Republic of Gamers) serisi anakart ailesini yeni bir model ile güncellemeye hazırlanıyor. Firmanın Maximus III Extreme adını taşıyan P55 çipsetli yeni anakart, LGA1156 formundaki Core i5 ve Core i7 800 serisi Intel işlemcileri hedef alıyor.

Asus'un yüksek performans segmentindeki en yeni temsilcilerinden birisi olacak Maximus III Extreme'de, 11 fazlı dijital PWM modülleri kullanılırken Sıvı Azot ile uçlarda overclock yapan profesyonel kullanıcılar için LN2 Mode jumper'ı eklenerek kullanıcıların LN2 ile yapılacak frekans yükseltme ve olası rekor denemelerinde performans artışı sağlanması hedefleniyor.

Asus'dan yüksek performans sınıfı yeni anakart: Maximus III Extreme

Dört adet DIMM slotuna sahip olan ve yüksek hızlı DDR3 bellek desteği sunan yeni anakart tam 5 adet PCIe x16 slotuyla geliyor. Hem SLI hem de Crossfire X kurulumlarına olanak tanıyan anakart üzerindeki PCIe x16 slotlarının fazlalığı daha fazla PCIe hattı için 3. parti PCIe yongasının kullanıldığı yönünde izlenim yaratırken, hangi çözümün kullanıldığı noktasında henüz herhangi bir açıklanmadı.

Yüksek stabilite ve uzun ömürlü kullanım için SuperML kapasitörler desteklenen Maximus III Extreme, 24-pin ve 8-pin'lik iki adet işlemci güç konnektörüne ek olarak bir adet 6-pin PCIe güç konnektörüne daha sahip ve açıklamalara göre bu sayede overclock ile denenecek alternatif kullanım senaryolarında en yüksek performans ve maksimum stabilitenin hedeflendiği belirtildi.

Asus'dan yüksek performans sınıfı yeni anakart: Maximus III Extreme

Renkli komponentleri ve özel tasarım soğutucusu ile kaslı bir görünüme sahip olan Asus Maximus III Extreme, standart konnektörlere ek olarak iki adet SATA-III ve iki adet USB 3.0 portunu bünyesinde barındırarıyor. Yeni nesil ara birim standartlarına destek veren ilk R.O.G modeli olmayı da hak eden Maximus III Extreme aynı zamanda 10 kanal yüksek tanımlı ses desteği de sunuyor.

Dikkat çekici bir özellik olarak kullanııcların Bluetooth özellikli telefonlarıyla overclock yapabilmesine olanak tanıyan Asus Maximus III Extreme'in fiyatı ise henüz açıklanmadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17898 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sli
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim