Anlık Bildirim

iOS 14'teki arkaya dokunma özelliği MIUI 12'ye geliyor

iOS 14'teki arkaya dokunma özelliği, MIUI 12 güncellemesiyle birlikte Xiaomi telefonlara gelecek. Bu özellik sayesinde telefonun arkasına dokunarak önceden atanan kısayolları çalıştırabilmek mümkün.

iOS 14'teki arkaya dokunma özelliği MIUI 12'ye geliyor Tam Boyutta Gör

MIUI 12'nin beta sürümlerinde bulunan kod satırları, iOS 14'teki arkaya dokunma özelliğinin Xiaomi telefonlar için de yolda olduğunu ortaya çıkardı. 

XDA-Developers'dan paylaşılan bilgilere göre Xiaomi; resmi dağıtımına henüz başlanan MIUI 12 kullanıcı arabirimine, arkaya dokunma özelliğini eklemek için kolları sıvamış durumda. 

iOS 14'teki arkaya dokunma özelliği MIUI 12'ye geliyor Tam Boyutta Gör

Pratiklik sağlıyor

Arayüz görüntüleri de açığa çıkan arkaya dokunma özelliği sayesinde, önceden atanan kısayolları telefonun arkasına iki ya da üç kez dokunarak hızlıca çalıştırabilmek mümkün. Şu an için bu kısayollar ekran görüntüsü alma, kontrol merkezi, bildirim paneli ve el fenerini açmak ve kamerayı başlatmakla sınırlı olsa da Xiaomi'nin daha fazla kısayol ekleyeceğine inanılıyor.

İvmeölçer ya da jiroskop sensörlerinden gelen hareket verileri aracılığıyla çalıştığı tahmin edilen bu özelliğin, güncelleme alan tüm telefonlarda çalışıp çalışmayacağı merak konusu. Zira Apple kanadında yalnızca iPhone X ve daha yeni bir iPhone modeline sahip kullanıcılar bu özellikten istifade edebiliyordu.

Arkaya dokunma özelliği, henüz geliştirilme aşamasında olduğu için son kullanıcıyla ne zaman buluşur, bilinmiyor. Bu özelliğin bir benzeri iOS 14 ve Android 11'de de ortaya çıkmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim