Anlık Bildirim

macOS Big Sur ile tahmini kullanım süresi özelliği geri geliyor

Mac tarihinin en büyük yazılım güncellemelerinden olan macOS Big Sur ile tahmini kullanım süresi özelliği geri geliyor. Ayrıca artık pil kullanım geçmişini görüntüleyebilmek de mümkün.

macOS Big Sur ile tahmini kullanım süresi özelliği geri geliyor Tam Boyutta Gör

Mac tarihinin en büyük yazılım güncellemelerinden olan macOS Big Sur ile sistem tercihlerindeki "Enerji Tasarrufu" bölümü, isim değiştirerek "Pil" adını aldı. Bu değişim, iki önemli yeniliği de beraberinde getiriyor.

Pil kullanım geçmişi eklendi

macOS Big Sur güncellemesiyle birlikte sistem tercihlerindeki pil kısmına eklenen kullanım geçmişi aracından, son 24 saat veya son 10 günlük süreçte Mac'in şarj yüzdesindeki değişimi ve ekran açık süresini görüntüleyebilmek mümkün. Ancak bu araç, iPhone'lardaki gibi hangi uygulamanın ne kadar pil tükettiğini gösteren gelişmiş bir raporlama özelliğine sahip değil.

Kim bilir, belki yeni bir güncellemeyle uygulamaların pil tüketimine ilişkin verilerileri de görüntüleyebiliriz. 

macOS Big Sur ile tahmini kullanım süresi özelliği geri geliyor Tam Boyutta Gör

Tahmini kullanım süresi geri geliyor

Yanılma payı yüksek olduğu için 2016'da yayınlanan macOS Sierra güncellemesiyle kaldırılan tahmini kullanım süresi özelliği, yapılan iyileştirmelerle birlikte tekrar kullanıma sunuluyor. 

Kullanıcılar ekranın üzerindeki menüden pil simgesine tıkladığı takdirde, Macbook'un mevcut şarj durumuyla tahminiolarak ne kadarlık bir kullanım süresi sunacağını görüntüleyebilir.

 

Kaynakça https://www.macrumors.com/2020/06/23/macos-big-sur-battery-history-and-estimates/ https://9to5mac.com/2020/06/23/macos-big-sur-boot-up-battery-estimates/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim