Anlık Bildirim

NEC'den 30 saniyede şarj olan MD Pili

Organik radikal pil özel sadece organik materyaller ile üretilecek olan piller 80 saat boyunca bir MiniDisk çalıcıyı çalıştırabilecekken sadece 30 saniyede tekrar doldurulabilecek. Üretim maliyetide Nikel-Hidrit piller ile aynı olacak buda oldukça ucuz demek.

Pil çok kısa sürede şarj olabildiği gibi çok kısa süredede enerjisinin tamamını aktarabiliyor yani büyük cihazları belki hibrit tabanlı arabaları bile çalıştırma imkanı var. İlerde cep telefonlarından, bilgisayarlara kadar her yerde hayatımıza girecek bu tür piller bizi oldukça rahatlatacak.

Ancak neden bu teknolojinin hemen heryerde aynı anda sürülmüyor diye sorarsanız cevabı teknolojisinde yatmakta. Radikal moleküllerin ne yapacağını kimyasal olarak testpit etmek ve belli düzeyde tutmak zor olduğundan tahminen enerji akımının sabit olması ve aynı zamanda geri dönümlü bir reaksiyon olması oldukça zor ve üzerinde daha çalışılması gereken bir konu.

Kanımca bu pil teknolojisine en çok sevinecek çevrelerden biriside çevreciler zira metal tabanlı toksik pillere göre bu piller çok daha çevreye duyarlı ve kısa sürede tekrar doğaya karışabiliyorlar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim