Anlık Bildirim

PCI Express Moduler I/O Hub ile sabit disk, optik sürücü ve benzeri ne varsa masa üstünüze taşıyın

Masa başında bilgisayar kullanırken yaşanan en büyük problem optik sürücüler, disket sürücüleri veya benzeri bileşenlere erişmek için eğilmek gerekmesi zira günümüzde sistemlerin çoğu dikey ve büyük kasalara sahipler, bu tip kasalarda masa üstünde oldukça kötü duracakları ve yer yaplayacakları nedeniyle masa altında yerde bulunmaktalar.

Texas Instruments, geçtiğimiz günlerde yapılan WinHEC'de gösterimini yaptığı PCI Express Moduler I/O Hub ile kasa üzerindeki bir çok aygıta ulaşım sorununu ortadan kaldırıyor. Bilgisayar ile 1x PCIe üzerinden haberleşen hub PCIe'nin sağladığı 2.5 Gbit bant genişliği sayesinde üzerinde optik sürücü, sabit disk, flash disk okuyucu, USB, Firewire, ses giriş çıkışları bulundurabiliyor. LCD monitörünüzün altına koyabileceğiniz incelikteki hub sayesinde devamlı kullanmak zorunda olduğunuz bileşenler elinizin altında olacaklar.

5x18x25 cm boyutlarındaki Mini-Itx yapıdaki ek ünite bilgisayardan yedi (7) metre uzaklığa yerleştirilebiliyor. Bu oldukça yeterli bir mesafe öyleki sizi uyurken rahatsız eden kasanızı yan odaya dahi konumlandırabilirsiniz. WinHEC'de tanıtılan versiyonda 40 GB sabit disk, DVD-Rom, 7 in 1 kart okuyucu, dört (4) USB 2.0 portu, iki (2) 1394a portu, bir (1) Cardbus / PCMCI slotu ve kulaklık / mikrafon girişleri tek hub üzerinde bulunuyordu.

     

Resimlerin büyük halleri için üzerlerine tıklayınız

Sistem PCIe'nin ileriye dönük kullanım şekillerini ve ne kadar yaratıcı ürünler yapılabileceğini kanıtlar nitelikte. Basit USB hublardan çok daha fazlasını kullanıcıya sunabilen ve PC'ler için çok iyi bir genişleme çözümü olan PCI Express Moduler I/O Hub sadece masa üstü PC ler değil aynı zamanda HTPC ler içinde kullanılabilecek etkileyici bir ürün. Henüz tasarım aşamasındaki ürünün çıkış tarihi ve fiyatı hakkında bir bilgi bulunmamakta.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim