Anlık Bildirim

Snow Leopard OpenCL ve GCD ile daha performanslı

Apple'ın “En iyi işletim sistemi” dediği Mac OS X: Snow Leopard'ın kullanıcılara sunduğu en yeni özelliklerin başında herhangi bir uygulamada GPU'ların bütün gücünü kullanma imkanı veren OpenCL ve çok çekirdekli işlemcilerden tam verim alınmasını sağlayan Grand Central Dispatch geliyor. Peki geliştiriciler Apple'ın yeni teknolojilerinin faydasını ne kadar görebiliyorlar ?

MovieGate programının yapımcısı Christophe Ducommun'un HardMac adlı Fransız Mac sitesine gönderdiği test sonuçları bu sorunun cevabını veriyor. Mac Pro 2007 (Quad Core 2.66 GHz, GeForce 8800) kullanılarak yapılan Snow Leopard- Leopard karşılaştırmasında Snow Leopard'ın OpenCL ve Grand Central Dispatch'in faydalarını gözler önüne seriyor;

Snow Leopard Leopard
Mpeg2 Kodlamasında kare hızı
150 kare/s
104 kare/s
Çözümlemede işlemciye binen yük
70%
165%
Mpeg2 Kodlanmasında işlemciye binen yük
130%
100%

Hiçbir donanımsal değişiklik yapılmamasına rağmen sadece işletim sistemindeki değişiklik Mpeg2 kodlamasında %50 lik bir performans artışına neden olurken, çözümleme işleminde de merkezi işlemciye düşen yükü azaltarak bir kısmını grafik işlemcisine yönlendiriyor.

Apple'ın en yeni işletim sistemi Snow Leopard 28 Ağustos'dan itibaren 29 Dolarlık satış fiyatıyla raflardaki yerini almıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim