Anlık Bildirim

Sparkle PCI destekli ve düşük profilli yeni ekran kartlarını duyurdu

Sparkle PCI destekli ve düşük profilli yeni ekran kartlarını duyurdu

Nvidia tabanlı ekran kartları hazırlayan Sparkle, ürün gamına özellikle HTPC'leri hedef alan düşük profilli yeni ekran kartları ekledi. Firmanın GeForce 9500GT ve 9400GT modellerini esas alarak hazırladığı yeni modeller, bellek tipi ve soğtucu tercihine göre birbirlerinden ayrılırken, 128-bit bellek veri yoluna sahip olan yeni ekran kartlarının tamamında GDDR2 bellek yer alıyor.

GeForce 9400GT tabanlı modeller 16x paralel işlem birimiyle gelirken, GeForce 9500GT üzerine kurgulanan modellerde 32x paralel işlem birimi bulunuyor. Saat hızlarına baktığımızda ise GeForce 9400GT tabanlı modellerin 550MHz gpu, 1400MHz paralel işlemci ve 800MHz bellek saat hızlarına, GeForce 9500GT tabanlı modellerin ise 550MHz gpu, 1350MHz shader ve 800MHz bellek saat hızlarına sahip olduğu belirtiliyor.

DirectX 10 destekli olan yeni modeller, PureVideo HD teknolojisiyle yüksek tanınlı videolar için donanımsal hızlandırma da yapabiliyorlar. Sparkle'ın yeni modelleriyle ilgili olarak üzerinde durulması gereken en önemli detay ise destek verilen arabirim. Zira firmanın yeni modeller PCIe 2.0 yerine PCI desteği sunuyor ve eski sistemlerin değerlendirilmesine olanak tanınıyor.

Önümüzdeki günlerde pazara giriş yapması beklenen Sparkle'ın PCI destekli yeni modelleri için şimdilik net bir fiyat bilgisi bulunmuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim