Anlık Bildirim

3G teknolojisi ile SonyEricsson V800

Vodafone firmasının 3G uygulamasını başlatması ile İngiliz cep telefonu kullanıcıları yeni teknolojinin etkisine girmeye başladılar. Yüksek lisans giderleri yüzünden kullanıcıların çok geç tanıştıkları bu teknoloji bakalım hayatlarında ne gibi değişiklikler yaratacak?

İlk dizi 3G telefonlar servisin devreye girmesi ile hemen İngilterede kullanıcıların beğenisine sunulmaya başladı. Sony Ericsson V800 ile avrupada 3G ye merhaba derken, Motorola e1000 ile bu eğlenceye katıldı. Sharp 2 megapixel telefonu ile kullanıcıların beğenisini çekmeye çalışıyor. Bizim burada size tanıtacağımız telefon Sony Ericsson V800, gerçekten bu teknolojinin kullanıcıların hayatlarında ne gibi değişiklikler yaratacağı konusunda bir fikir sahibi olmamızı sağlıyor.

V800 ün tasarımı z1010 un geliştirilmiş hali gibi, aslında SonyEricsson Z600 ün izlerini yeni nesil açılır kapaklı telefonlarında hala devam ettirmekte aslında bu başarılı tasarım geliştikçe daha iyi kulanımı olan ve daha ergonomik telefonlar ortaya çıkıyor. V800 tasarım açısından oldukça iyi bir noktaya ulaşmış. Telefonun dış kapağında küçük renkli bir ekran, ekranın hemen altında bir speaker ve küçük ekranın üstündede Motorolanın dönen kameralarına benzer bir şekilde konumlandırılmış 1.3 megapixel bir kamera mevcut.

Telefon açıldığında kullanıcıyı 176x220 pixel 262.144 renk destekli oldukça net bir ekran karşılıyor. SonyEricsson standart tuş takımı yanında ayrıca kullanıcının görüntülü aramalara, menüye ve Vodafone un internet servislerine ulaşabilmesi için 3 ayrı tuş konumlandırmış.

Vodafone un 3G teknolojisinin sağladığı yüksek hızlı internet ile geliştirdiği yeni servis sayfası oldukça etkileyici. Kullanıcılar bu sayfa üstünde Mp3 ler indirebiliyorlar yada çeşitli video klipkere ulaşabiliyor. Bu video klipler oldukça iyi kalitedeler. Kullanıcılar sinema filmi tanıtımlarınada yine aynı sayfadan ulaşabiliyorlar ve isterlerse indirip izledikleri sinema filmi tanıtımından sonra bu filmin kendilerine en yakın hangi sinemada ve hangi seyanslarda gösterildiği bilgisine ulaşıp daha sonrada yine telefon üstünden film için bilet alabiliyor.

3G teknolojisinin aslında kullanıcılara en heyecan verecek yanı görüntülü görüşmelere olanak vermesi. Bu sayede aranızda ne kadar uzaklık olursa olsun sevdiklerinizle sanki yanınızdalarmış gibi görüşme gereçekleştirebileceksiniz. Gerçi telefon görüntülü haberleşme esnasında oldukça fazla enerji harcıyor. Sürekli görüşme 1.5 saat civarı yapılabiliyor ve sonrasında cihazı tekrar şarj etmek gerekiyor ama bu şimdilik göz ardı edilebilir.

Telefonun müzik çalma ve görüntü oynatma özellikleride oldukça etkileyici. Ekranı en karanlık videolarda bile sorun yaratmadan oldukça net ve parlak bir görüntü sunuyor. Ayrıca cihaz üstündeki 1.3 mp lik kamerada karanlık ortamlardaki çekimlerinde oldukça başarılı.

Telefonun önemli özelliklerine gelince;

GSM 1900 GSM 1800 UMTS GSM 900 şebekelerinde çalışabilme, Bluetooth kablosuz ağlara bağlanabilme, Memory Stick Duo genişletile bilir hafıza slotu, 1.3 mp kamera, 176x220 pixel 262,144 renkli LCD ekran, 3D Oyunlar için geliştirilmiş oyun motoru, Mp3 çalma ve Video oynatma özelliği vb.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim