Anlık Bildirim

55nm GT200 yolda, gözler GeForce GTX 270 ve 290'da

Haziran ayında kullanıma sunulan GeForce GTX 200 serisine güç veren GT200 gpu'sunun 55nm üretim teknolojisiyle hazırlanacak yeni varyasyonuyla ilgili olarak yeni haberler gelmeye devam ediyor.

65nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ve 1.4 milyar transistöre sahip olan mevcut versiyon yüksek üretim maliyeti ve düşük üretim verimliliği nedeniyle özellikle fiyatlandırma noktasında Nvidia'nın işini zorlaştrıyor.

Rakibi AMD-ATi karşısında elini güçlendirmek ve fiyatlandırma noktasında daha agresif davranmaj isteyen firma, nanometrik küçülmenin sağlayacağı maliyet avantajına ek olarak performans artışı sağlayacak dokunuşlar da yapabilir. GeForce GTX 260 ve 280 modellerini yeni GPU ile güncelleyecek olan firma, 55nm GT200 gpu'sunun güç vereceği yeni modellerde saat hızlarını da arttırarak performans liderliğini yeniden ele geçirmeye çalışacak.

Şu an için detayları Nvidia tarafından doğrulanmış olmasa da 55nm GT200 gpu'sunun GeForce GTX 260'ın yerini alması beklenen GTX 270 ve yine GeForce GTX 280 modelinin yerini alması beklenen GTX 290 modellerinde kullanabilir.

Kasım ayında çıkabileceği iddia edilen yeni modeller için Nvidia'nın yurt dışında satış patlamasın yaşanan "Noel" tatilinden önce kullanıma sunacağı da yine gelen haberler arasında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim