Anlık Bildirim

Asus'dan Intel Cedar Trail platformunu kullanan yeni nesil netbook; Eee PC 1225S

Intel'in Cedar Trail kod adını taşıyan yeni nesil Atom platformunun mobil versiyonunu duyurmasıyla birlikte sistem üreticileri de ürün gamlarına yeni platformu temel alan netbook'lar eklemeye başladılar. İşte o üreticilerden biri olan Asus, Eee PC 1225S modelini hazırladı. 32nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ve 1.6GHz'de çalışan Atom N2600 işlemcisinden güç alan netbook, Hyper-Threading desteği ile 4 izlek işleyebiliyor.
Netbook üzerinde 2GB DDR3 bellek ve 320GB kapasiteli sabit diske yer veren Intel, grafik birimi olaraksa işlemciye entegre olarak gelen PowerVR SGX 545 tabanlı GMA3600 çözümünü kullanıyor. Yani netbook'lar için hazırlanan platformun grafik performansı açısından günümüzün üst seviye akıllı telefon ve tabletleriyle benzer grafik performansı sunduğunu söyleyebiliyoruz. Bir önceki jenerasyona göre 2 kata kadar daha iyi grafik performansı sunduğu belirtilen platform, yeni grafik birimi ile aynı zamanda daha iyi medya desteği sunuyor ve MPEG2, VC1, AVC, H.264  ile Blu-ray 2.0 desteği ile Full HD video çözümleyebiliyor.
11.6-inç büyüklüğünde ve 1366 x 768 piksel çözünürlüğünde ekrana sahip olan yeni netbook modeline işletim sistemi olarak Windows 7 Home Premium eşlik ediyor. Yakın zamanda pazara sunulması beklenen Asus Eee PC 1225S'nin, AMD Brazos platformunu temel alan Eee PC 1225C isimli bir versiyonu da bulunuyor. 
Asus'dan Intel Cedar Trail platformunu kullanan yeni nesil netbook; Eee PC 1225S
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim