Anlık Bildirim

Gorilla Glass 4 kullanan ikinci akıllı telefon Galaxy Alpha oldu

Gorilla Glass 4 kullanan ikinci akıllı telefon Galaxy Alpha oldu

Corning'in çizilmelere karşı dayanıklı ekranı Gorilla Glass, bir süre önce düşmelere karşı da dayanıklılık kazanan dördüncü nesline terfi ettirilmiş ve ilk modeller beklenmeye başlanmıştı. Samsung ile işbirliği yapan Corning, şimdi ikinci kez firmaya Gorilla Glass 4 paneli tedarik ettiğini duyurdu.

Daha önce Gorilla Glass 4 ilk olarak Galaxy Note 4 modelinde kullanılmıştı. Camın kendisine yer bulduğu ikinci model ise Galaxy Alpha oldu. Bununla birlikte Corning, Galaxy Alpha modelini ilk Gorilla Glass 4 kullanan akıllı telefon olarak lanse ediyor. Ancak muhtemelen burada kastedilen seri üretime başladığı ilk model olması.Gorilla Glass 4 panelinde Samsung'un bu kadar ağırlık elde etmesinin temel nedeni ise Corning'e daha önce önemli bir miktar yatırım yapmış olması.

Gorilla Glass 4 düşmelere karşı dayanıklılığın yanında daha da incelen panel yapısı sayesinde mobil cihaz ekranlarının da daha ince olmasına imkan tanıyacak. Corning yeni camı için yüzlerce düşme testinden aldığı değerleri analiz etmiş ve düşmenin zararlarını en aza indirecek materyaller kullanmış. 

Metal çerçeve ile Galaxy A serisinin de başlangıcı olarak  kabul edilen Galaxy Alpha bu özelliklerine ek olarak Gorilla Glass 4 panel sayesinde de sınıfında önemli bir avantaj elde edebilecek. 

2007 yılında ilk kez piyasaya çıkan Gorilla Glass, Steve Jobs'un iPhone modellerinde yer vermesi ile birlikte ün kazanmaya başlamıştı. Hali hazırda 3 milyar cihazın Gorilla Glass cam kullandığı belirtiliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim