Anlık Bildirim

Greenpeace, Apple'ın temiz enerji kullanımında az da olsa bir ilerleme kaydettiğini belirtiyor


 iCloud sunucularında kömürle çalışan güç istasyonlarına yer vererek, havayı aşırı derecede kirlettiği iddia edilen Apple, geçtiğimiz aylarda Greenpeace'in protestolarına maruz kalmıştı. Greenpeace'in şirketlerin çevre duyarlılıklarını ve performansını notlandırdığı tablosunda o günlerden bugüne küçükte olsa bir ilerleme kaydetmeyi başaran Apple, notlarını F,D ve D'den D,C ve D'ye yükseltmiş durumda.

Greenpeace, Apple'ın iCloud'un veri merkezlerindeki kömür bağımlılığını azaltması gerektiğine dikkat çekerken, Çevre koruma kuruluşu da Apple'ın 2013'e kadar üç veri merkezinde yenilenebilir enerji kararını taktir etti. Ayrıca kuruluş, şirketi kömür kullanımında hile yapmaması ve yenilenebilir enerji kredileri almaması hususunda da uyardı. Greenpeace; Apple'a yenilenebilir enerji elde etme konusunda alternatif kaynaklar önerirken, Reno ve Nevada'daki merkezlerde de aynı standartların uygulanmasını talep etti.

Apple'ın çevreye duyarlılık konusunda istekleri ne kadar yerine getirebileceğini ve notunu ne kadar yükseltebileceğini ilerleyen dönemlerde göreceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2951 kez okundu.
12 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim