Anlık Bildirim

Kodak tabletler geliyor

Marka lisanslama yolu ile bir süre önce mobil pazara adım atan Kodak, akıllı telefonlardan sonra şimdi de tablet modelleri ile raflarda yer almaya hazırlanıyor.

Fotoğrafçılık sektörünün dev isimlerinden olmasına karşın bir kaç yıl önce iflas tehlikesi ile karşı karşıya kalan Kodak, bazı bölümlerini ve patentlerini satmak zorunda kalmıştı. Ayrıca firma isim hakkını lisanslayarak yeni bir gelir modeli oluşturmuştu.

Altyapı tanıdık

Firmanın ismini taşıyan ilk akıllı telefonlar 2015 yılında piyasaya çıkmıştı. Geçen yıl da Kodak markalı akıllı telefonlar görmüştük. Bu yıl ise sıra tablet pazarında. Fransız Archos, isim hakkını alarak yeni tabletler hazırlamaya başladı.

Aslında Kodak markasını taşıyan bir tablet modeli geçmiş yıllarda mevcuttu ancak çok tanınmadı ve bir kaç ülkede satıldıktan sonra üretimi durduruldu. Archos ise markayı uzun yıllar taşımayı istiyor.

Kodak markası altında pazarlanacak olan tabletler ağırlıklı olarak Avrupa pazarında yer alacak. 3G bağlantısı sunacak tabletlerde 8MP çözünürlüğünde arka kamera yer alacak. Cihazlarda ayrıca fotoğraf ve video profesyonellerine yönelik olarak yaratıcı uygulamaların olacağı ifade ediliyor.

Archos bilindiği üzere orta seviyede mücadele etmeyi seven bir firma. Bu bakımdan Kodak tabletlerin de orta seviye donanıma sahip olacağını söylemek yanlış olmaz. İlk ürünlerin ise yaz aylarında piyasada olacağı bilgisi verildi. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim