Anlık Bildirim

Teknoloji dünyasında "Kara Ekim": Dennis Ritchie'yi saygıyla anıyoruz

Teknoloji dünyası "Kara Ekim" yası tutuyor. Apple'ın efsanevi kurucusu Steve Jobs'un ardından günümüz bilgisayar teknolojilerinin temelini atan isimlerden Dennis Ritchie de hayata gözlerini yumdu. C programlama dilinin yaratıcısı olan ve arkadaşı Ken Thompson ile birlikte akıllı telefonlardan süper bilgisayarlara kadar pek çok farklı alanda kullanılan  UNIX işletim sisteminin temellerini atan Dennis Ritchie vefat etti.
1941 yılında New York'ta doğan, Harvard Üniversitesi'nin Fizik ve Uygulamalı Matematik bölümlerinden mezun olan Dennis Ritchie, profesyonel çalışma hayatına  babasının da görev yaptığı Bell Laboratuvarlarında başlamıştı. Aynı zamanda " C Programlama Dili" kitabının da yazarı olan Ritchie, başta Amerika Ulusal Teknoloji Madalyası olmak üzere hükümetler, akademik çevreler ve bilim dünyasından çok sayıda ödül ve onur belgesi almıştı.
Uzun yıllar prostat kanseri ve kalp rahatsızlıklarıyla mücadele eden Dennis Ritchie'yi 70 yaşında kaybettik. Kendini çalışmaya adayan ve birkaç yıl öncesine kadar Lucent firmasının yazılım bölümünü yöneten büyük usta Dennis Ricthie'yi saygıyla anıyoruz.
Dennis Ritchie'den;
"UNIX, temelde basit bir işletim sistemidir, ama bu basitliği anlamak için bir dahi olmanız gerekir." 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10451 kez okundu.
36 kişi, toplam 48 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İşletim Sistemleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim