Anlık Bildirim

AGEIA PhysX fizik kartları çok yakında piyasada olacaklar

Sizlere daha önce " Ekran kartından sonra Fizik kartı geliyor " başlıklı haberimiz ile duyurduğumuz ve uzun süredir piyasaya sürülmesi merakla beklenen AGEIA PhysX fizik kartlarının çıkış tarihleri belli oldu. ASUS ve BFG markaları altında satışa sunulacak kartların önümüzdeki yaz aylarının hemen öncesinde piyasada olacağı açıklandı.

Günümüz işlemcileri aynı anda 300-400 farklı nesnenin fizik hesabını yapabilirken AGEIA'nın PhysX ismini verdiği hızlandırıcı kart, aynı anda 40.000 farklı nesnenin fiziksel etkileşimini hesaplayabilmekte. PhysX Fizik kartı, TMSC fabrikalarında 0.13 mikron teknolojisiyle üretilen, 125 milyon transistöre sahip, kayar nokta hesap yetenekleri arttırılmış bir işlemciye ve 128 MB GDDR 3 belleklere sahip.

Oyunlarda fiziksel etkileşimin PhysX hızlandırıcı kartlar sayesinde çoğalmasıyla hem gerçekçilik hem de görsel deneyim bir üst seviyeye taşınmış olacak. Şimdiden PhysX fizik hızlandırıcı kartlara destek verdiğini açıklayan 10 dan fazla oyun bulunmakta. Unreal Tournament 2007, Sacred II, Loki, Dogtag, Fallen Earth, Crazy Machines 2, Arena Online, Infernal, Warhamer Online, Eye of the Storm, KARMA, Vanguard: Saga of Heroes ve Alpha Prime PhsyX fizik hızlandırmaya destek vereceğini açıklamış ve yapımı devam eden oyunlar arasındalar.


Resimin büyük hali için üzerine tıklayınız

Bet On Soldier ve City of Villians gibi yapımı tamamlanmış ve hali hazırda piyasada satın alınabilir durumda olan oyunlar da ek yamalarla fizik kartına destek vereceklerini duyurmuş durumdalar. Yaz aylarından evvel satışa sunulacağı açıklanan kartların fiyatlarının 249$ ile 299$ arasında olması bekleniyor. Daha önce 100$ ile 200$ fiyat aralığında olacağı söylenen kartların fiyatları biraz yüksek gibi duruyorlar.

Ek olarak belirtmekte yarar var, Nvidia geçtiğimiz günlerde Havok iş birliği ile SLI sistemlerde 2. ekran kartının fizik hesaplamaları için kullanılabileceğini açıkladı. Sizlere daha önce " Havok, Havok FX ile ekran kartlarıyla oyun içi fizik işlemlerini hızlandırmayı mümkün kılıyor." başlıklı haberimiz ile duyurduğumuz Havok FX teknolojisi sayesinde, SLI sistemlere sahip kullanıcılar ek bir donanıma gerek kalmadan donanımsal fizik hızlandırma sağlayabilecekler. Nvidia, Havok FX'in 2006 yaz aylarında kullanıma geçeceğini açıklamış durumda.

ATI'de kendilerinin PhysX ve Havok FX'den çok daha etkin bir fizik hızlandırma sunabileceğini iddia etmekte. Görünen o ki ekran kartıyla ya da işe özel ek kartlarla çok yakında oyunlarda büyük bir gerçekçilik patlaması yaşayacağız. Ekran kartlarındaki gelişmeyle birlikte grafikte yaşanan devrim şimdi fizik kartları ile yıkılan binalar ve havada uçuşan şarapnel parçaları olarak devam edecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim