Anlık Bildirim

AlphaCool'dan kasa için ve harici yardımcı LCD ekranlar

Bilgisayarın işlemci kullanım oranı, bellek bilgisi ve bileşen sıcaklıkları gibi bilgileri gösteren yardımcı LCD ekranlar uzun bir süredir varlar. Fakat seri üretilen bu ekranlar içinde Logitech'in G15 klavyesi üzerinden bulunan kadar işlevsel olanı şu ana kadar çıkmadı. Logitech G15'in üzerinde yer alan ekranı özel yapan oyun için tasarlanmış özel bir klavyenin üzerinden yer alıyor olmasının yanısıra 3. parti eklentiler sayesinde yetenekleri arttırılabilen kontrol yazılımı. Logitech G15, 3. parti eklentiler sayesinde sadece masa üzerinde olup biteni değil oyunlardaki güç, zaman, cephane sayısı ve hak gibi bilgileri de görüntüleyebiliyor. Fakat G15'in ekranının en kötü yanı klavye ile bütünleşik olması ve ayrı kullanılamaması oluyor. Zira eğer klavyeyi beğenmiyorsanız sırf ekran için almak mantıksız olacaktır.

Bilgisayarlar için soğutma ve modlama ürünleri üreten Almanya bazlı bir şirket olan AlphaCool, AlphaCool LCD-Display serisi ürünleriyle Logitech G15'de olduğu gibi fonksiyonel fakat harici bir ekran arayan kullanıcılara güzel seçenekler sunuyor.

Alpha Cool'un 2 farklı LCD ekran modeli mevcut. İlk model 200x64 Pixel çözünürlüğe sahip ve kasada 5.25" lik yuvaya takılıyor. Bilgisayar ile bağlantısını USB üzerinden sağlayan ekran Windows üzerinde çalışan yazılımı sayesinde işlemci kullanım oranı, bellek bilgisi, sıcaklık bilgileri, Winamp'da veya MS Media Player'da o an çalan şarkı gibi bilgileri görüntüleyebiliyor. Boş anlarda ise saat ve tarih göstergesi olarak kullanabiliyorsunuz.

AlphaCool'dan kasa için ve harici yardımcı LCD ekranlar

240x128 piksel çözünürlüğe sahip olan 2. Alpha Cool LCD modeliyse harici olarak kullanılıyor. Yine USB üzerinden PC ye bağlanan ürün, 3 metre kablo uzunluğuna sahip. Bu sayede sorun yaşamadan yardımcı LCD ekranı istediğiniz yere taşıyabilirsiniz. Alpha Cool'un harici LCD modeli hem yatay hem dikey modda çalışabiliyor. Eğer yeriniz darsa ekranı dikey moda geçirerek yerden tasarruf sağlayabiliyorsunuz.

Beraberinde gelen yazılım sayesinde ilk modelde olduğu gibi sistem ve tarih bilgileri yanında Winamp ve MS Media Player gibi çoklu ortam oynatıcıların da bilgilerini görüntüleyebilen ekran, geliştirilmeye açık yazılımı sayesinde ileride oyun içi bilgilerin görüntülenmesi için de kullanılabilir. Alpha Cool'un LCD ekranlarında işlevlerin yanında çelikten yapılmış kasa, arkadan aydınlatmalı beyaz fontlu mavi grafik LCD'de ortak özellikler arasındalar.

Alpha Cool'un sitesinden online sipariş verilebilen LCD ekranlardan kasaya takılan model 65 Avro, harici model 130 Avro fiyat etiketi taşıyor. Ürünlerin yerine getirdikleriişlev her ne kadar ilgi çekici olsa da fiyatları biraz fazla duruyor. Zira harici modelin satış etiketine çok yakın değerlerde 15" LCD monitör satın almak mümkün.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim