Anlık Bildirim

AMD'den %40'a varan fiyat indirimleri geliyor

Core 2 Duo "Conroe" serisi işlemcileri çıkarmasına paralel olarak elde ettiği başarı sonucunda arkasına aldığı kuvvetli rüzgarın da etkisiyle durmak bilmeden yoluna devam eden ve gerek performans gerekse de fiyat anlamında liderliğini koruyan Intel'in 22 Nisan itibariyle yapmayı planladığı ciddi fiyat indirimini Türk donanım dünyası ilk defa bizim sayfalarımızda okudu. AMD'nin üzerinde çalışmakta olduğu ve Temmuz-Ağustos ayları arasında piysaya çıkarmayı planladığı yeni nesil işlemcilerine karşı 22 Nisan indirimiyle kendini iyice sağlama almak isteyen Intel'in yılın 2. yarısı ile birlikte Quad-Core (4 çekirdekli) işlemcilerini de modeline göre değişmek ile birlikte fiyat başlangıç seviyesini 250$ seviyesine çekecek olması da rakip AMD'nin işini zorlaştıracak derken AMD, Intel'in 22 Nisan indirimine 9 Nisan'da işleme koyacağı en az Inel'in ki kadar ciddi oranlarda yapılacak yeni fiyat indirimi ile cevap vermeye hazırlanıyor.

Geçtiğimiz aylarda hafta arayla üst üste fiyat indirimne giden AMD, Intel'in yapmayı planladığı fiyat indirimlerine karşı en azından yeni işlemicilerini piyasaya sürene kadar konumunu korumak ve pazar payını mümkün olan en üst seviyede tutabilmek adına ciddi bir fiyat indirmine hazırlanıyor. Firma birçok modelinde cidd fiyat indirimlerine giderken bazı modeller içinde yolun sonu görünüyor. Zira AMD Nisan ayı ile birlike bazı modeller ki bunlar arasında geçtiğmiz Aralık ayında duyurulan Quad-FX platformuna özel olarak tasarlanmış yeni FX serisi işlemcilerin giriş modeli olan FX-70 ile birlikte X2 5400, X2 4600, X2 4200 gibi işlemciler için EOL (End Of Life - Yaşamın Sonu) süreci başlıyor.

Tablodaki fiyatlar yurt dışı satış fiyatları üzerinden derlenmiştir.

AMD'nin yeni fiyat indirimleri özellikle giriş seviyesinde hayli rekabetçi olacak. Zira önümüzdeki ay devreye girecek yeni fiyatlar ile birlikte firmanın çift çekirdekli işlemcileri arasında giriş modeli olan X2 3600+'ın fiyatı 70$'a kadar düşüyor ki bu özellikle son kullanıcı açısından hayli güzel bir gelişme. AMD'nin FX serisi işlemcilerini saymazsak masaüstü kullanıma yönelik ürün gamının en iddialı modeli olan ve kısa bir süre önce resmi olarak lanse edilen X2 6000+ işlemcisinin fiyatı da $252'a düşüyor ki Intel'in 22 Nisan'da yapacağı fiyat indirimine paralel olarak fiyatı $224 olacak olan Conroe E6600 işlemcisi Athlon64 X2 6000+ işlemcisinin en büyük rakibi olacak ve bu durum en azından Temmuz ayına kadar bu şekilde sürecek.

Görüldüğü gibi Mayıs ayı ile birlikte işlemci almak isteyenler son derece uygun fiyatlar ile karşılamanın mutluluğunu tadabilecekler. Açıkçası bu fiyatların Intel'in Temmuz ayında anons edeceği "Conroe refresh" olarak ta bilinen 1333MHz fsb'ye sahip yeni işlemcilerini çıkarması AMD'nin ise yeni mikroişlemci mimarisine sahip olan işlemcileriyle birlikte performans potasına yeniden girmesine paralel olarak yılın 2. yarısı en azından işlemci terfisi konusunda son derece bereketli geçecek gibi görünüyor. İşlemcisini değiştirmek isteyenlerin ve acelesi olmayanların bu durumda en azından Mayıs ayını beklemelerinde ciddi fayda var.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim