AMD'nin soket 940'a (AM2) geçişiyle birlikte tamamen unutulması beklenen soket 939 platformu için ilginç bir gelişme var. AMD'nin resmi internet sitesinde soket 940'a geçişle birlikte satışa sunulan FX62 ve X2 5000+'ın soket 939 versiyonlarınında fiyatlarına yer verildi. AMD, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği soket 940 lansmanında soket 939 platformu için talep geldikçe karşılamaya devam edeceklerini, soket 940'a geçişin bir anda olmıyacağını belirtmişti.
AMD'nin sitesinde yer alan listede, soket 939 ve soket 940 platformları için en ucuz çift çekirdekli işlemci olan X2 3800+ 303$ fiyat etiketi taşırken, yüksek performans isteyen kullanıcılara yönelik işlemciler olan X2 5000+ 696$, FX62 ise 1031$ fiyat etiketi taşıyor.
AMD, performans liderliği henüz devam ederken, Intel'in D9xx serisindeki iddialı fiyat düşüşlerine gitmesine cevapsız kalmayı tercih ediyor. Fakat Intel'in büyük performans artışı vaad ettiği ve donanım ile ilgili yabancı forumlardaki testlerde de görüldüğü üzere, beklentileri fazlasıyla karşılayacak olan Conroe serisi işlemcilerini Temmuz ayında piyasaya sürmesiyle, AMD'ninde çift çekirdekli işlemcilerinde benzer bir fiyat indirimine gitmesi beklenebilir.
Ek (31/12/2006): AMD, yaptığı bir açıklamayla ürün fiyatları listesinde FX62 ve X2 5000+'ın Soket 939 platformu içinde üretilecekmiş gibi görünmelerinin yazım hatası olduğunu belirtmiş durumda. AMD'nin buraya tıklayarak ulaşabileceğiniz fiyat listesi tekrar elden geçirilerek FX62 ve X2 5000+'ın sadece Soket 940 (AM2) için olduklarını belirten not eklenmiş.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:

