Anlık Bildirim

AMD'nin L3 bellek birimi olmayan 45nm Porpus işlemcileri örneklendi

AMD'nin L3 bellek birimi olmayan 45nm Porpus işlemcileri örneklendi

Deneb kod adlı Phenom II X4 işlemcilerini 8 Ocak'ta duyurmaya hazırlanan AMD'nin önümüzdeki yıl içerisinde pazara sunulması beklenen diğer modelleri için de çalışmalar devam ediyor. Firmanın Porpus kod adıyla çalışmaları devam eden dört çekirdekli işlemcilerinin örneklendirildiği bildiriliyor. Firma Propus serisi dahilinde Phenom serisine kıyasla daha uygun fiyatlı dört çekirdekli işlemciler sunmayı hedefliyor.

Phenom X4 ve yolda olan Phenom II X4 işlemcilerinden farklı olarak AMD, Propus serisinde L3 bellek birimine yer vermeyecek. L3 bellek birimi olmadan tasarlanan yeni işlemciler ile firma kullanıcılara uygun maliyetli dört çekirdekli işlemciler sağlamayı amaçlıyor. Daha önce de belirttiğimiz üzere Phenom yerine Athlon X4 markası altında pazara giriş yapması beklenen işlemci ailesinin ilk etapa 2.7GHz'e ulaşması bekleniyor.

45nm üretim teknolojisiyle hazorlanan ve örneklendirmesi yapılan Propus serisi işlemci ailesi Soket AM3 formunda olacak ve 95 watt'lık ısıl güç tasarımıyla (TDP) gelecek. Önümüzdeki yılın ikinci çeyreği ile birlikte endüstrinin beğenisine sunulması beklenen yeni işlemci ailesinin Phenom II serisinin altına konumlandırılması beklenirken takip edilecek fiyat politikası hakkında şimdilik net bir bilgi bulunmuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim