Uygulama ile Aç

2022'de 721 milyon şifre internete sızdırıldı!

Abone Ol

Tehdit aktörleri, rutin olarak kullanıcı giriş bilgilerini dark webde satışa çıkarıyor. SpyCloud’un araştırmasına göre, 2022 yılında 721.5 milyon kimlik bilgisi internete sızdırıldı.

Cybercrime Analytics (C2A) sağlayıcısı SpyCloud tarafından yapılan araştırmaya göre, 2022’de dark web ve çeşitli hacker forumlarında 720 milyonun üzerinde kimlik bilgisi paylaşıldı.

Ayrıca bkz.

61 milyon kişinin e-Devlet bilgileri çalınmış olabilir!

%72 hâlâ aynı parolaları kullanıyor

Bu kimlik bilgilerinin çoğu, kötü amaçlı yazılım bulaşan üçüncü parti iş uygulamalarından toplandı. Araştırmacılar, şifreleri internete sızdırılan kişilerin %72’sinin hâlâ aynı parolaları kullandığını tespit etti.

SpyCloud'da güvenlik araştırması direktörü Trevor Hilligoss, "Siber suçlular, çalışan ve kullanıcı hesapları kisvesi altında kurumsal ağlara erişim elde etmek için sızdırılan kimlik bilgilerini kullanabilir. Bu da fidye yazılımı ve kötü amaçlı yazılım dağıtımı, ek veri hırsızlığı ve sentetik kimlik oluşturma gibi daha fazla siber saldırıya kapı aralar.” diyor.

Araştırma, güçlü parolalar belirleme, parolaları düzenli aralıklarla değiştirme, bir şifre yöneticisi çözümü kullanılmasının önemini bir kez daha hatırlatıyor.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş