Anlık Bildirim

Şok iddia! 61 milyon kişinin e-Devlet bilgileri Dark Web’de satışa çıktı

Türkiye’deki vatandaşların bilgilerinin bulunduğu e-Devlet platformundan milyonlarca kişinin bilgilerinin çalındığı ve ardından Dark Web üzerinden marketlerde satışa çıktığı iddia ediliyor.
61 milyon kişinin e-Devlet bilgileri çalınmış olabilir! Tam Boyutta Gör
Vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulmasını sağlayan e-Devlet, büyük bir iddianın ortasında. Aktarılanlara göre e-Devlet’te bulunan milyonlarca vatandaşın bilgisi çalınmış ve hatta Dark Web marketlerinde satışa çıkartılmış olabilir.

61 milyon kişinin e-Devlet bilgileri çalınmış olabilir

Unified Cyber Threat Intelligence Platform’un resmi Cyberthint adlı Twitter hesabından paylaşılan bilgilere göre 61 milyon Türk vatandaşının e-Devlet bilgileri, Dark Web’te doğrulanmış bir pazar yeri olan Hydra Market üzerinden satışa çıkartılmış durumda. Hydra Market, yasadışı uyuşturucu kaçakçılığının yanı sıra kara para aklama gibi işlemler için kullanılan ve Rus kaynaklı olduğu bilinen bir Dark Web (karanlık web) pazar yeri konumunda.

İddia henüz doğrulanmadı

Cyberthint’e göre 61 milyon 288 bin 38 kişinin çalınan e-Devlet bilgileri satışa çıkartıldıktan sadece 11 saat sonra satılmış. Paylaşılanlara göre çalınan veriler TC Kimlik Numarası ve şifreden oluşuyor. Henüz bu iddia Türkiye tarafından veya resmi bir kamu kurumu tarafından doğrulanmış değil. Ancak iddianın büyüklüğü ve kapsamı düşünüldüğünde e-Devlet kullanan vatandaşların şifrelerini değiştirmelerini tavsiye ederiz.

Güncelleme: Yapılan resmi açıklamada kullanıcı verilerinin sızdırıldığı iddialarının asılsız olduğu bildirildi.

 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20710 kez okundu.
63 kişi, toplam 67 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dark web, e devlet ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim