Uygulama ile Aç

Android ve iOS'ta 200'den fazla tehlikeli uygulama bulundu: İşte liste

Abone Ol

Android ve iOS platformunda kötü amaçlı yazılım içeren 200'den fazla uygulama tespit edildi. İşte Android ve iOS kullanıcıları için büyük risk oluşturan uygulamaların listesi.

Günümüzde Apple ve Google, uygulama mağazalarını daha güvenli hale getirmek adına sıkı önlemler alsa da kötü amaçlı uygulamaların sayısı her geçen gün artıyor. Şimdi de Tayland Dijital Ekonomi ve Toplum Bakanlığı (DES) ve Ulusal Siber Güvenlik Ajansı (NCSA) tarafından gerçekleştirilen yeni bir araştırma, Android ve iOS'ta 200'den fazla tehlikeli uygulamayı gün yüzüne çıkardı.

Android ve iOS'ta 203 tehlikeli uygulama bulundu

NCSA ve DES tarafından paylaşılan listede, sohbet uygulamalarından fotoğraf filtrelerine, özel klavyelere ve PDF dönüştürücülere kadar 200'den fazla uygulama yer alıyor. Günümüzde binlerce kullanıcı tarafından indirilen bu uygulamaların ise, cihazlar üzerinde uzaktan kontrolkimlik hırsızlığı ve kullanıcıların banka hesaplarını ele geçirmek için kötü amaçlı yazılımlar içerdiği tespit edildi.

Ayrıca bkz.

Google kötü amaçlı yazılım içeren sitelerin reklamını yapıyor

DES ve NCSC, söz konusu uygulamaların hangi kötü amaçlı yazılım türünü içerdiği konusunda detaylı bir bilgi paylaşmadı. Ancak her iki kuruluş, yazılımların ilgili uygulama mağazalarından kaldırılması için Google ve Apple ile iş birliği yürütüyor. Bu nedenle Android ve iOS kullanıcılarının listeyi kontrol etmelerinde fayda var diyebiliriz. İşte kötü amaçlı yazılım içerdiği tespit edilen uygulamaların tam listesi:

Android ve iOS'ta tespit edilen tehlikeli uygulamalar

(Güncellendi: )



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
8 Yorumun Tamamını Gör