Uygulama ile Aç

Anka İHA'ya yerli baz istasyonu entegre edildi

Abone Ol

TUSAŞ tarafından geliştirilen Anka İnsansız Hava Aracı'na yerli ve milli 4.5G baz istasyonu entegre edildi. Anka İHA, gezici baz istasyonu olarak görev yapacak.

TUSAŞ tarafından geliştirilen Aksungur İHA'ya Huawei iş birliği ile baz istasyonu özelliği entegre edilmişti. Şimdi de Anka İHA’ya yerli ve milli ULAK 4,5G baz istasyonu entegre edildi. Daha önce Huawei ile sağlanan hizmet şimdi Türkiye'nin kendi baz istasyonu ile sağlanacak. ULAK entegre edilen Anka İHA'lar, gökyüzünde uçarak yere mobil şebeke hizmeti sunacak. Böylelikle acil durumlarda gezici baz istasyonu olarak görev yapabilecek.

Ayrıca bkz.

Aksungur İHA'nın baz istasyonu özelliği kullanılıyor

ULAK 4,5G baz istasyonu entegre edilen Anka İHA ile ilk sesli ve görüntülü görüşme gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Twitter hesabından test uçuşunun videosunu paylaştı.

ANKA İHA, yerli baz istasyonu ile Turkcell ve Türk Telekom müşterilerine hizmet verecek. Mobil şebeke ihtiyacı duyulan bölgelerde uçuş yaparak acil iletişim imkanı sağlayacak. Huawei baz istasyonu entegre edilen Aksungur İHA, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye hem mobil şebeke sağlamış hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na görsel haritalama hizmeti sunmuştu.

Anka İHA özellikleri

(Güncellendi: )



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
25 Yorumun Tamamını Gör