Anlık Bildirim

Aksungur İHA'nın baz istasyonu özelliği deprem bölgesinde devrede!

TUSAŞ tarafından geliştirilen Aksungur İHA'nın baz istasyonu özelliği kullanıma sunuldu. Deprem bölgesinden koordinasyon merkezine görüntü aktarırken bölgedeki vatandaşa mobil şebeke hizmeti sunuyor.
Aksungur İHA'nın baz istasyonu özelliği kullanılıyor
Türkiye’yi derinden etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin dördüncü günündeyiz. Günler geçmesine rağmen deprem bölgelerindeki mobil iletişim problemi devam ediyor. Operatörler, problemi gidermek için çalışmaların sürdüğünü söylese de bölgedeki yetkililerden yapılan paylaşımlara göre şebekelerdeki problemden kaynaklı olarak yardım işlemleri aksıyor.

Bugün öğlen saatlerinde konuyla ilgili paylaşım yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yardımların Hatay'a sağlıklı dağıtımı için özenli olarak çalışıyoruz. Bölgedeki en önemli sorun Antakya'da telefonların çekmemesi. Kurtarma çalışmalarının sağlıklı ilerlemesi, çadır kurulum ve yardım dağıtım noktalarının bilgisinin depremzedelere ulaştırılması için bu çok önemli.” ifadelerini kullandı.

Aksungur'un baz istasyonu özelliği devrede

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, TUSAŞ tarafından geliştirilen Aksungur İHA’nın baz istasyonu özelliğinin deprem bölgesinde kullanıldığını söyledi. Aksungur İHA hem bölgeden anlık görüntü aktarıyor hem de üzerindeki baz istasyonuyla bölgedeki vatandaşlara mobil iletişim hizmeti sunuyor. Baz istasyonu özellikli Aksungur 45 saate kadar görev yapabiliyor.

Geçen sene Aksungur İHA’ya baz istasyonu özelliği eklendiği duyurulmuştu. Bu özellik ilk kez afet bölgesinde kullanıldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6554 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
deprem, tusaş ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim