Uygulama ile Aç

Apple, dünyanın en değerli şirketi konumunu petrol devi Saudi Aramco'ya kaptırdı

Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi Saudi Aramco, teknoloji devi Apple'ı geride bırakarak sermaye büyüklüğü açısından dünyanın en değerli şirketi oldu.

Bloomberg'in yayınladığı rapora göre Suudi Arabistan petrol şirketi Saudi Aramco'nun piyasa değeri, ABD şirketi Apple'ı geride bırakarak Saudi Aramco'yu gezegendeki en değerli şirket haline getirdi.

Ayrıca bkz.

TSMC'nin çip üretim maliyetleri artıyor

Teknoloji şirketleri gelir kaybı yaşadı

Rapora göre, ulusal petrol şirketinin piyasa değeri 2.43 trilyon dolara yükseldi. Apple hisseleri ise Çarşamba günü yaklaşık %5 düşüşle 146,50 dolara geriledi ve yıl başından bu yana yaklaşık %20 düşüş gösterdi. Böylece Apple'ın piyasa değeri de 2.37 trilyon dolara düştü. Analistler, teknoloji şirketlerinin hisselerinin (özellikle Apple) enflasyon endişeleri ve agresif ABD Merkez Bankası (FED) kararları nedeniyle düştüğü görüşündeler.

Bloomberg'e göre bu süreçte tedarik zinciri kısıtlamaları da önemli bir rol oynadı. 2022'nin başında, Apple'ın piyasa değeri 3 trilyon dolardı, Aramco'dan yaklaşık 1 trilyon dolar daha fazla. Ancak o zamandan beri teknoloji şirketinin hisseleri neredeyse %20 düşerken, petrol şirketinin hisseleri ise %28 artış gösterdi.

(Güncellendi: )



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
10 Yorumun Tamamını Gör