Anlık Bildirim

Apple, dünyanın en değerli şirketi konumunu petrol devi Saudi Aramco'ya kaptırdı

Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi Saudi Aramco, teknoloji devi Apple'ı geride bırakarak sermaye büyüklüğü açısından dünyanın en değerli şirketi oldu.      

Apple, artık dünyanın en değerli şirketi değil Tam Boyutta Gör

Bloomberg'in yayınladığı rapora göre Suudi Arabistan petrol şirketi Saudi Aramco'nun piyasa değeri, ABD şirketi Apple'ı geride bırakarak Saudi Aramco'yu gezegendeki en değerli şirket haline getirdi.

Teknoloji şirketleri gelir kaybı yaşadı

Rapora göre, ulusal petrol şirketinin piyasa değeri 2.43 trilyon dolara yükseldi. Apple hisseleri ise Çarşamba günü yaklaşık %5 düşüşle 146,50 dolara geriledi ve yıl başından bu yana yaklaşık %20 düşüş gösterdi. Böylece Apple'ın piyasa değeri de 2.37 trilyon dolara düştü. Analistler, teknoloji şirketlerinin hisselerinin (özellikle Apple) enflasyon endişeleri ve agresif ABD Merkez Bankası (FED) kararları nedeniyle düştüğü görüşündeler.

Apple, artık dünyanın en değerli şirketi değil Tam Boyutta Gör

Bloomberg'e göre bu süreçte tedarik zinciri kısıtlamaları da önemli bir rol oynadı. 2022'nin başında, Apple'ın piyasa değeri 3 trilyon dolardı, Aramco'dan yaklaşık 1 trilyon dolar daha fazla. Ancak o zamandan beri teknoloji şirketinin hisseleri neredeyse %20 düşerken, petrol şirketinin hisseleri ise %28 artış gösterdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6439 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Saudi Aramco, Teknoloji Haberleri ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim