Uygulama ile Aç

Apple düşük talep nedeniyle iPhone 14 üretim planlarını değiştirdi

Abone Ol

Apple yüksek talep beklediği için iPhone 14 üretimini artırmaya karar verdiyse de firmanın planlarını değiştirdiği bildiriliyor. Satışlar, üretim artışını gerektirecek kadar güçlü değil.

Apple, iPhone 14 ve özellikle iPhone 14 Pro'nun başarılı lansmanını göz önünde bulundurarak, tüketicilerin ürünlere rahatlıkla erişebilmesini sağlamak için üretim hacmini artırmaya karar vermişti. Fakat firmanın bu planlarında değişikliğe gittiği görülüyor.

Ayrıca bkz.

Apple Watch Ultra ağır çekiç darbelerine dayandı

Bloomberg'in raporuna göre iPhone 14 satışlarının acil bir üretim artışı gerektirecek kadar güçlü olmadığını fark eden Apple bu kararından geri adım attı. Şirket önümüzdeki üç ay içinde iPhone 14 üretimini 6 milyon adet artırma planlarını rafa kaldırarak 90 milyon üretim hedefine geri döndü.

iPhone 14 Pro daha çok satıyor

Hatırlatmak gerekirse, analist Ming-Chi Kuo kısa bir süre önce Apple'ın tedarikçisi Foxconn'dan iPhone 14 Pro üretimini %10 oranında arttırmasını istediğini belirtmişti. Standart iPhone 14'ten daha çok yenilik sunduğunu düşünürsek bu son derece mantıklı bir talep.

Markanın önümüzdeki aylarda nasıl bir yol izleyeceğini zaman gösterecek. Ancak kesin olan şu ki üretimde bir artış kararı alınırsa bu iPhone 14 Pro ile alakalı olacak. Zira tüketiciler yeni seride en fazla Pro modellerine ilgi gösteriyor.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
24 Yorumun Tamamını Gör