Uygulama ile Aç

Apple, iPhone ve Mac'lere yönelik saldırılarda kullanılan önemli bir güvenlik açığını kapattı

Abone Ol

Apple, iPhone ve Mac sahiplerine saldırmak için aktif olarak kullanılan son derece tehlikeli bir sıfır gün güvenlik açığını ortadan kaldırdı. İşte yamayla ilgili detaylar.

Apple, bilgisayar korsanlarının iPhone ve Mac cihazlara yönelik saldırılarda aktif olarak kullandıkları CVE-2022-32917 olarak tanımlanan güvenlik açığını ortadan kaldırmaya yönelik son derece kritik bir güncelleme yayınladı.

Ayrıca bkz.

iOS 16 güncellemesi çıktı! iOS 16 nasıl yüklenir?

Güvenlik açığı, kötü amaçlı uygulamaların çekirdek ayrıcalıklarıyla rastgele kod yürütmesine izin veriyor. CVE-2022-32917 olarak etiketlenen sıfır gün güvenlik açığından etkilenen cihazların listesi şu şekilde:

Açık istismar edildi

Apple, anonim bir araştırmacı tarafından şirkete bildirilen güvenlik açığının, gerçek saldırılarda aktif olarak kullanılmış olabileceğini doğruladı. Yamalar iOS 15.7, iPadOS 15.7, iOS 16, macOS Big Sur 11.7 ve macOS Monterey 12.6 sürümlerinde mevcut.

Şirket, tüm müşterilerin güncellemeyi güvenli bir şekilde yükleyebilmesine zaman tanımak için söz konusu sıfır gün güvenlik açığından yararlanan saldırıların teknik ayrıntılarını açıklamadı.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
2 Yorumun Tamamını Gör