Uygulama ile Aç

Resmi Gazete'de yayımlandı: B sınıfı ehliyetle 125 cc motosikletler kullanılabilecek

Abone Ol

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile artık B sınıfı ehliyete sahip sürücüler 125 cc motosikletleri kullanabilecek. Sürücülerin MEB'den sertifika alması yeterli olacak.

Motosiklet sürücülerinin merakla beklediği düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. B sınıfı otomobil ehliyetine sahip sürücüler artık 125 cc motosikletleri kullanabilecek.

A1 ehliyetle kullanılabilen tüm motosikletler kullanılabilecek

Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle birlikte, en az 2 yıllık deneyime sahip B sınıfı otomobil ehliyetine sahip olan sürücüler, A1 sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilen tüm motosikletleri sürebilecek. Böylelikle B sınıfı ehliyetle 125 cc motosikletler kullanılabilecek.

Ayrıca bkz.

Yeni Suzuki GSX-S1000GX Türkiye'de ön satışa çıktı

MEB'den A1 sınıfı sertifika eğitimi gerekli

125 cc motosiklet kullanabilmek için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenecek A1 sınıfı sertifika eğitimine katılmak ve bu belgenin sisteme işlenmesi gerekecek. Yeni ehliyet belgesi gerekmeyecek. Belgenin siteme işlenmesinin ardından, ticari faaliyette kullanılan motosikletler hariç olmak üzere Türkiye sınırları içerisinde A1 sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilen motosikletler sürülebilecek.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
93 Yorumun Tamamını Gör