Anlık Bildirim

BTK’dan çok sayıda eSIM sağlayıcısına erişim engeli

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Yetkilendirme Dairesi Başkanlığı’nın almış olduğu karar doğrultusunda çok sayıda eSIM sağlayıcısına erişim engeli getirildi.

BTK’dan çok sayıda eSIM sağlayıcısına erişim engeli Tam Boyutta Gör
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Yetkilendirme Dairesi Başkanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda birçok uluslararası eSIM hizmet sağlayıcısına erişim engeli getirildi. Erişim engeli, 10 Temmuz 2025 tarihli ve E-98966759-450.08-36681 sayılı BTK kararıyla uygulanmaya başladı.

8 eSIM sağlayıcısına engel

Alınan karar doğrultusunda erişime engellenen eSIM sağlayıcıları şu şekilde;

  • Saily
  • Airalo
  • Holafly
  • Nomad
  • Instabridge
  • Mobimatter
  • Alosim
  • BNESIM

Bu sağlayıcılar, kullanıcıların yurt dışında daha uygun fiyatlarla mobil veri kullanabilmesini sağlayan, fiziksel SIM kart yerine dijital olarak tanımlanan eSIM hizmetleri sunuyordu. Geleneksel operatör SIM’leri kullanıldığında yurt dışında oldukça yüksek roaming ücretleri yansıtılıyordu.

eSIM nedir?

eSIM, geleneksel fiziksel SIM kartların yerini alan, cihaza gömülü dijital bir SIM teknolojisi konumunda. Telefon, tablet ya da akıllı saat gibi cihazlara entegre şekilde gelir ve operatör bilgileri uzaktan yüklenebilir. Bu sayede kullanıcılar SIM kart takıp çıkarmadan operatör değiştirebilir, hatta birden fazla hattı aynı anda yönetebilir.

Bu haberi ve diğer DH içeriklerini, gelişmiş mobil uygulamamızı kullanarak görüntüleyin: DH App Gallery Uygulamasını İndir DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
118 Kişi Okuyor (22 Üye, 96 Misafir) 30 Masaüstü 88 Mobil GENEL İSTATİSTİKLER
6841 kez okundu.
57 kişi, toplam 57 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
esim, Saily ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim