Uygulama ile Aç

ATAK-2 helikopteri ilk kez havalandı!

Abone Ol

TUSAŞ tarafından geliştirilen Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri ATAK-2, ilk kez havalandı. ATAK-2 helikopteri 2025 yılında envantere girecek.

26 Nisan’da ilk kez motor çalıştıran T929 Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri ATAK-2 ilk kez havalandı. İlk uçuş görüntüleri paylaşıldı.

ATAK-2 ilk uçuşunda yerden kısa mesafe yükseldi ve başarılı şekilde iniş yaptı. ATAK-2’nin uçuş testleri önümüzdeki günlerde devam edecek.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen ATAK-2 helikopteri, T129 ATAK Helikopterine kıyasla artırılmış faydalı yük kapasitesi, daha fazla mühimmat kapasitesi, geliştirilmiş silah istasyonları, yeni nesil sistemler ve kendini koruma sistemleri ile öne çıkıyor.

Ayrıca bkz.

Bayraktar Kemankeş seyir füzesinin ismi nereden geliyor?

2025 yılında teslim edilecek

ATAK-2’nin ilk prototiplerinde Ukraynalı Motor Sich tarafından üretilen 2500 beygir gücündeki TV3-117VMA-SBM1V-01T motoru kullanılacak. Yerli ve milli tasarıma sahip ATAK-2’nin bütün silah sistemleri, transmisyonu, uçuş bilgisayarı ve şaftı yerli olarak üretiliyor. 2025 yılında Kara Kuvvetlerimize 3 adet ATAK-2 teslimatı yapılacak.

ATAK-2 özellikleri



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
70 Yorumun Tamamını Gör