Anlık Bildirim

ATAK-2 helikopteri ilk kez havalandı!

TUSAŞ tarafından geliştirilen Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri ATAK-2, ilk kez havalandı. ATAK-2 helikopteri 2025 yılında envantere girecek.                       
ATAK-2 helikopteri ilk kez havalandı! Tam Boyutta Gör
26 Nisan’da ilk kez motor çalıştıran T929 Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri ATAK-2 ilk kez havalandı. İlk uçuş görüntüleri paylaşıldı.

ATAK-2 ilk uçuşunda yerden kısa mesafe yükseldi ve başarılı şekilde iniş yaptı. ATAK-2’nin uçuş testleri önümüzdeki günlerde devam edecek.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen ATAK-2 helikopteri, T129 ATAK Helikopterine kıyasla artırılmış faydalı yük kapasitesi, daha fazla mühimmat kapasitesi, geliştirilmiş silah istasyonları, yeni nesil sistemler ve kendini koruma sistemleri ile öne çıkıyor.

2025 yılında teslim edilecek

ATAK-2’nin ilk prototiplerinde Ukraynalı Motor Sich tarafından üretilen 2500 beygir gücündeki TV3-117VMA-SBM1V-01T motoru kullanılacak. Yerli ve milli tasarıma sahip ATAK-2’nin bütün silah sistemleri, transmisyonu, uçuş bilgisayarı ve şaftı yerli olarak üretiliyor. 2025 yılında Kara Kuvvetlerimize 3 adet ATAK-2 teslimatı yapılacak.

ATAK-2 özellikleri

  • MTOW: +10 ton
  • Mürettebat Kapasitesi: 2 Pilot
  • HOGE: 6000 ft @ 35°C
  • Servis Tavanı: 20000 ft
  • Azami Hız: +170 Kts
  • Mühimmat Taşıma Kapasitesi: 1200 kg (Lançerler Hariç)
  • Mühimmatlar: Güdümsüz Roket, Güdümlü Roket, Hava Yer Füzesi, Hava Hava Füzesi, Radar Güdümlü Füze, Serbest Düşümlü Mühimmat, 30 mm (20 mm) Top Sistemi, Lazer Silahı
  • Roller: Taarruz, Hava-Yer Muharebesi, Hava-Hava Muharebesi, Silahlı Keşif ve Gözetleme, Yakın Hava Desteği, Silahlı Eskort, Müşterek Taarruz Operasyonları
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7034 kez okundu.
32 kişi, toplam 50 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
atak2, tusaş ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim