Uygulama ile Aç

Avrupa Birliği kripto para tutan bankalara sermaye şartı getiriyor

Abone Ol

Avrupa Parlamentosu'nda komitede onaylanan düzenleme ile bankalara sakladıkları kripto miktarı kadar Euro cinsinden sermaye tutma zorunluluğu getiriliyor. Kripto para riskinin azaltılması amaçlanıyor.

Avrupa Parlamentosu’na bağlı Ekonomik ve Parasal İşler Komitesi, bankaların risklere karşı ellerindeki kripto varlıkları tamamen karşılamaya yetecek kadar sermaye tutmaları şartını getirecek düzenlemeyi onayladı. Komitede kabul edilen uluslararası Basel III anlaşması ile kripto para hizmeti sunan bankalara katı kurallar geliyor.

Kripto para miktarı kadar sermaye bulundurma zorunluluğunun yanı sıra, kripto hizmetleri ve risk yönetimleri hakkında detaylı açıklama yapılması zorunluluğu getiriliyor.

Ayrıca bkz.

FBI, Lazarus’un harekete geçtiğini açıkladı

Düzenleme hakkında açıklamada bulunan Markus Ferber, “Bankaların elinde tuttukları kripto para miktarı kadar euro cinsinden öz sermaye tutmaları gerekecek. Bu tür sermaye zorunlulukları, kripto dünyasındaki istikrarsızlığın getirdiği olumsuz durumların finansal sistemlere yayılmasını önlemeye yardımcı olacaktır. Son birkaç yıl içinde kripto varlıkların yüksek riskli yatırımlar olduğunu gördük.” dedi.

Söz konusu düzenlemenin yasalaşması için Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nda onaylandıktan sonra AB üyesi ülkelerin ortak bir metin üzerinde müzakere ederek metin üzerinde anlaşması gerekiyor.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
1 Yorumun Tamamını Gör