Uygulama ile Aç

ChatGPT dolandırıcıların yeni aracı oldu

Yapılan araştırmalara göre ChatGPT gibi yapay zeka sohbet botları, kullanıcılara güvenilir bağlantılar vermeye çalışırken bazen yanlış ve sahte sitelere yönlendiriyor.

İnternet güvenliği üzerine çalışmalar yürüten Netcraft, ChatGPT ve Perplexity gibi yapay zeka sohbet robotlarının bazen insanları yanlış sitelere yönlendirdiğini ortaya koydu. Özellikle kullanıcılar bir markanın resmi internet sitesini istediklerinde, sohbet botu %66 oranında doğru siteyi veriyor ama geri kalan %34'lük kısımda yanlış ya da sahte siteler gösteriliyor.

Yapay zeka araçlarının URL'ler konusunda yaptığı kritik hatalardan bazıları şöyle:

Uzmanlara göre bu durum, dolandırıcıların sahte siteler kurarak insanları kandırması için büyük bir fırsat yaratıyor. Örneğin, ChatGPT'ye bir bankanın resmi sitesini sorduğunuzda, geçmişte dolandırıcılıkta kullanılmış sahte bir adres verebiliyor.

URL'leri mutlaka doğrulayın

Dolandırıcılar bu durumu kendi avantajlarına çevirmek için yeni yöntemler geliştiriyor. Netcraft Tehdit Araştırmaları Bölüm Başkanı Rob Duncan, bu hataların dolandırıcılar için sahte web sayfaları oluşturup kullanıcıları yönlendirmek adına büyük bir fırsat yarattığını belirtiyor.

Uzmanlar, özellikle bağlantılar ve önemli bilgiler konusunda sohbet botlarının verdiği bilgilerin mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini söylüyor. Çünkü sohbet botları kelimeler arasındaki anlam ilişkisine göre çalışıyor, ama verilen bilginin doğru olup olmadığını denetleyemiyorlar.


Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
9 Yorumun Tamamını Gör