Uygulama ile Aç

DuckDuckGo'nun büyük korsan web sitelerini arama sonuçlarından kaldırdığı iddia edildi

Abone Ol

Yeni bir iddiaya göre gizlilik odaklı DuckDuckGo, aralarında Fmovies ve The Pirate Bay gibi korsan web sitelerinin yer aldığı bazı sitelerini arama sonuçlarından kaldırdığı belirtildi

Gizlilik odaklı arama motoru DuckDuckGo'nun artık The Pirate Bay, 1337x ve Fmovies de dahil olmak üzere bazı büyük korsan web sitelerinin sonuçlarını listelemediği iddia edildi. Bununla birlikte youtube-dl ve youtube-mp3 gibi YouTube kopyalama araçlarının sitelerinin de arama sonuçlarında yer almadığı belirtildi.

DucDuckGo'dan açıklama geldi

TorrentFreak, arama motorunun artık Fmovies, The Pirate Bay, 1337x ile birlikte Flixtor ve 2conv gibi hem akış hem de ilgili kopyalama sitelerinin ve video indirmeleri için önde gelen youtube-dl aracının arama sonuçlarında listelemediğini iddia etti.

Arama motorunun bu hamlesinin korsanlığı önleme konusunda yaptığı bir hamle olarak görüldü ancak gerçekte teknik bir problemden dolayı bunun olduğu DucDuckGo tarafından açıklandı.

Ayrıca bkz.

DuckDuckGo'nun gizlilik odaklı tarayıcısı macOS için yayınlandı

DucDuckGo tarafından Engadget'a yapılan bir açıklamada Pirate Bay ve Youtube-dl'nin ad veya web adresiyle arandığında arama sonuçlarından hiçbir zaman kaldırılmadığını ve "site:" sorgularıyla ilgili sorunlar olduğunu belirtti. Ayrıca DDG, belirtilen diğer web sitelerinin de arama sonuçlarında gösterildiğini söyledi.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
2 Yorumun Tamamını Gör