Uygulama ile Aç

İnsansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma için seri üretim tarihi verildi

Abone Ol

Ülkemizin ilk insansız savaş uçağı hakkında haberler gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Bayraktar Kızılelma için seri üretim tarihi temalı bir açıklama yapıldı.

Entegrasyon Testi, Otomatik Taksi Testi ve Koşu Testi tarafından sınanan Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan beklenen seri üretim tarihi izahı geldi.

Ayrıca bkz.

Yerli insansız savaş uçağı Kızılelma, testlerini tamamladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kızılelma bir ufuktur

Zafer Fatih Beyaz, Ferdi Türkten, Fırat Taşdemir, Yıldız Nevin Gündoğmuş'un imzasını taşıyan ve Anadolu Ajansı tarafından yayımlanan ilgili habere göre ilk uçuşunu önümüzdeki yıl gerçekleştireceği öngörülen Bayraktar Kızılelma'nın seri üretimi için çok beklenilmeyeceği tahmin ediliyor.

Zira Cumhurbaşkanı Erdoğan basına verdiği bir demeçte yetkililerin insansız savaş uçağının seri üretimi için 2023'ün sonuna doğru düğmeye basacağını söyledi. 5 saat boyunca havada kalabileceği, kısa pistli uçak gemilerinden kalkış ve iniş kabiliyeti eşliğinde görevini ifa edebileceği söylenen savaş aracının bütün teknik özellikleri yayımlanmıştı.

Ülkemizin Karadeniz, Akdeniz ve Ege'de ilan ettiği deniz yetki alanlarını (karasuları, kıta sahanlığı ve münhasır ekonomik bölge) kapsayan doktrin olarak bilinen Mavi Vatan'ı korumak konusunda ciddi katkılar sağlayacağı söylenen Bayraktar Kızılelma'da agresif manevra kabiliyeti mevcut.

Ayrıca bkz.

Bayraktar Kızılelma'nın ilk motor testi tamamlandı



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
73 Yorumun Tamamını Gör